Lister

Javel ...

- Av Tom Arild Støle

Vi har holdt sammen i snart 45 år, så da ville det bli helt feil å la mannen bli igjen.

Margrethe Flaa Egeland (65) hviler ikke på laurbaeren­e, selv om hun er pensjonist. De kommende ukene blir hun ofte å se i resepsjone­n i Kvåsfossen – sørnorsk laksesente­r, som hennes sønn driver.

– Hvordan har du det akkurat nå?

– Jeg har det veldig fint.

– Hvorfor?

– Sola skinner og det er sommer. Jeg kan vaere ute hele dagen om jeg vil, stelle i hage og drivhus og gå turer og bade i elva. Forresten ikke hver dag , for nå er jeg ganske mye i Kvåsfossen.

– Beskriv deg selv med tre ord.

– Det er vanskelig å beskrive seg selv, det burde andre gjøre. Jeg er en optimist, liker å ha det ryddig rundt meg og er en omsorgsper­son.

– Hva liker du best med Kvås?

– Det er en liten bygd hvor nesten alle kjenner alle. Det er veldig mange trivelige folk her, og det er et godt sted for barn å vokse opp. Jeg er glad for at vi har barneskole­n her.

– Hva liker du dårligst med hjemstedet ditt?

– Fjellene i Kvås er for høye. Jeg har vokst opp i et åpent landskap og der føler jeg meg litt friere. Det er godt å kunne ta en tur ut på Lista-strendene av og til.

– Hva er du opptatt av for tiden?

– Jeg er veldig glad for at det er sommer. Og så er jeg veldig opptatt av mitt sist ankomne barnebarn som bor her i Kvås. Ellers er jeg mye opptatt av virksomhet­en i Kvåsfossen, og mye, mye mer. Jeg har mange interesser, så dagene er fylt opp og mer enn det.

– Hvem fortjener skryt og hvorfor?

–Det er mange som fortjener skryt, og vi burde bli flinkere til å gi skryt. I dag vil jeg gi skryt til mine tidligere kolleger på Lyngdal bo- og servicesen­ter (avdeling A) for den jobben de gjør.

– Hvem ville du reist med til en øde øy og hvorfor?

– Det må nok bli mannen. Vi har holdt sammen i snart 45 år, så da ville det bli helt feil å la mannen bli igjen hjemme.

– Hva kan du ikke klare deg uten?

– Familien min, som er det kjaereste jeg har.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway