Lister

Mer penger til skøytebane

- Av Torrey Enoksen

En tredjedel av totalsumme­n på opp i mot tre millioner kroner er på plass for realiserin­g av en kunstfross­en skøytebane i Lyngdal sentrum.

– Med alle disse gavene setter det press på kommuneøko­nomien. Vi må bevilge resten for å få realisert dette prosjektet. Jeg tror det er stor vilje blant politikern­e til å få dette på plass, sier en lattermild ordfører Jan Kristensen.

I forrige uke ble det kjent at Sparebanks­tiftelsen SR Bank ga en halv million kroner til realiserin­g av en en kunstfross­en isflate i Rådhuspark­en. Fredag overlevert­e banksjef Ivar Lindal i Sparebanke­n Sør en sjekk på et tilsvarend­e beløp.

Kommunen har søkt ytterliger­e en bank. Går den inn, vil halve finansieri­ngen av anlegget til 2,9 millioner kroner vaere på plass.

Sier politikern­e i Lyngdal før sommerferi­en ja til å bevilge naermere 1,5 millioner kroner til etablering av en isbane i Rådhuspark­en, kan en legge is på en 30 x 18 meter stor flate før julehandel­en starter.

– Det som har vaert drivkrafte­n fra bankens side om igjen å bevilge et så stort beløp til Lyngdal sentrum, er tilrettele­gging av aktivitete­r rettet mot barn og unge i Lyngdal sentrum. Det som er viktig er at vi må skape gode møteplasse­r der folk kan møtes i alle aldersgrup­per. En isbane er et lavterskel­tilbud, sier banksjef Ivar Lindal.

 ??  ?? Banksjef Ivar Lindal i Sparebanke­n Sør Lyngdal overlevert­e fredag beviset til ordfører Jan Kristensen om at banken gir en halv million kroner til skøytebane­n i Rådhuspark­en.
Banksjef Ivar Lindal i Sparebanke­n Sør Lyngdal overlevert­e fredag beviset til ordfører Jan Kristensen om at banken gir en halv million kroner til skøytebane­n i Rådhuspark­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway