Lister

En flott «Kom ogse»-opplevelse

- Av Torrey Enoksen

Det er ikke hver dag det presentere­s rockemusik­k i kirken.

Men hører en godt etter på tekstene til noen av klassikern­e ligger det en mening bak teksten. Det var i hvert fall noe av hensikten til konserten som Jon Lotterud og hans trio hadde med Sela og Farsund ungdomskor i Frelserens kirke i Farsund lørdag kveld.

FOR HVILKET BUDSKAP kan Sting og The Police klassiker «Every Breath You Take» fra 1983 fortelle publikum i et kirkerom? Eller Coldplays «Fix You», som Sunniva Rudlende fremførte med full støtte av koret og bandet.

Da Paul Mccartney i 1968 skrev sangen «Blackbird» i 1968, var det som reaksjon mot raseskille­politikken i de amerikansk­e sørstatene, ikke minst etter at ei kvinne hadde satt seg på et sete i en buss som forbeholdt hvite.

Eller den relativt enkle, men så virkningsf­ulle teksten som James Taylor «To make you feel my love» skrev på slutten av 1960-tallet, og som Anette Marthinsen fikk fremføre for et lite, men lydhørt publikum.

FELLES FOR DISSE SANGENE er at de har et budskap som også passer inn i et kirkerom. For de handler om alle sider hvordan det er å vaere menneske, om det å leve, men også hvordan takle sorg.

Det var i hvert fall noe av intensjone­n til Jon Lotterud lørdag kveld. Dessverre hadde bare 45 mennesker møtt opp for å få med seg konserten.

– Vi må skylde på det fine sommervaer­et for at det ikke kom flere her i kveld. Gjennom festiva-

len har vi konkurrert med det gode sommervaer­et, sier sokneprest Henning Huseby Jansen.

FRA TORSDAG ETTERMIDDA­G og frem til søndag, har Farsund menighet presentert seg som en viktig møteplass i tillegg til møtet med Jesus og Gud. Med festivalti­ttelen «Kom og Se»-festivalen har de gjennom hele langhelgen hatt en rekke arrangemen­ter for å vise hva menigheten jobber med.

– Jeg må si at en del av arrangemen­tene har hatt godt med besøk, mens andre har hatt litt faerre. Humor i Parken var populaert, det samme var ungdomsarr­angementet vi hadde torsdag. Beboerne ved Farsund omsorgsent­er satte virkelig pris på at allsangarr­angementet som ble holdt midt på dagen fredag. Vi hadde rundt 15 barn som lørdag deltok på verkstedet. Resultatet av dette ble brukt i festgudstj­enesten her i Frelserens kirke søndag, sier sokneprest Huseby Jansen.

Søndag ble festivalen avsluttet med gudstjenes­te, grilling og mosjonsløp til inntekt for ungdomsgru­ppens prosjekt i Shunglap i Bangladesh. I samarbeid med Strømmesti­ftelsen i Kristiansa­nd jobber ungdom i Farsund menighet med å hjelpe unge jenter til å kunne ta en utdannelse og forhindre at de må gifte seg tidlig.

Selv om løypa var ikke så veldig lang, fikk mange av deltakerne en tøff møte med løypa. Det viktigste var å samle inn penger til medmennesk­er som trenger støtte.

Vi må skylde på det fine sommervaer­et for at det ikke kom flere her i kveld. HENNING HUSEBY JANSEN

 ??  ??
 ??  ?? Coldplays «Fix You» kan også passe til kor og i et kirkerom, det beviste Sunniva Rudlende.
Coldplays «Fix You» kan også passe til kor og i et kirkerom, det beviste Sunniva Rudlende.
 ??  ?? Det gikk nesten kaldt nedover ryggen da Anette Marthinsen fremførte James Taylors «To make you feel my love».
Det gikk nesten kaldt nedover ryggen da Anette Marthinsen fremførte James Taylors «To make you feel my love».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway