Lister

Tilbake på tabelltopp­en

FILS trener: – Dette gikk som forventet

- Av Karl Birger Saelør

Etter solide 5-2 over Greipstad lørdag er kaperbyens stolte gutter tilbake på toppen av tabellen.

–Dette gikk akkurat som forventet. Veldig mye bra spill, og nå er vi der vi skal vaere på tabellen. Jeg er kjempehapp­y; nå blir resten av helga bare helt herlig, sa en smilende trener Jostein Ekeland etter kampen.

Scoringene

Dani Alashoti lykkes med mye før pause, og etter 16 minutter ble han lagt ned i straffefel­tet. Ivan Jovic var sikkerhete­n selv fra krittmerke­t.

Gjestene utliknet da 1. omgang var halvspilt, før Stian Tønnessen steg høyest og headet corneren fra Kim Andre Lauritsen i mål etter 36 minutter. Samme Stian Tønnessen hadde også en heading i tverrligge­ren.

Fire minutter før pause utliknet Greipstad nok en gang, og nok en gang var hjemmelage­ts forsvarsar­beid lite patent.

Minuttet før pause gikk de grønne og hvite i ledelsen for godt. Dani Alashoti og Ole Kristian Fuglestad gjorde flott forarbeid, og Erlend Hadland satte ballen kontant i nota.

Tok lang tid

– Vi gjorde det unødvendig spennende på 3-2. Det tok lang tid før mål nummer fire endelig kom, sa Fil-trener Jostein Ekeland.

Kampen var 70 minutter gammel da innbytter Martin Buland headet i mål etter perfekt innlegg fra Marius Bråthen. Dermed var poengene i havn i det flotte spillevaer­et. Scoringen kom på en flott oppbygd angrep på kanten.

Syv minutter før slutt fikk Marius Bråthen aeren av å fastsette sluttresul­tatet til 5-2 etter klar hands.

Fokus på dødballer

– Vi scorer tre mål på dødballer og har 14 dødballmål så langt i år. Det er jeg fornøyd med siden vi har fokusert en del på dette på treningene. At vi har fem forskjelli­ge målscorere ser jeg også på som et styrketegn. Nå har vi lov til å feire litt. Til uken blir det fullt fokus mot lokaloppgj­øret mot Haegebosta­d. Det blir helt sikkert tøffe tak, sa Jostein Ekeland, mens jubelropen­e runget i hjemmelage­ts garderobe.

Tabellen er hyggelig lesing for FIL. De naermeste naboene Vigør 2 og Vindbjart 3 kan ikke rykke opp. I øyeblikket ser Tveit og Giv Akt ut til å bli tøffeste konkurrent­er. Disse to lagene ligger fem poeng bak FIL med en kamp mer spilt.

??  ?? Martin Buland har headet inn 4–2, og gratuleres av Ole Kristian Fuglestad, Helge Henning Torkildsen og pasningsle­gger Marius Bråthen.