Lister

Ny femteplass til Svardal i EM

- Av Tom Arild Støle

–Nei, det kom ikke på tale. Jeg klarte å fokusere på kjøringen, selv om jeg måtte holde senga mellom rundene, sier 18-åringen fra Konsmo.

Søndag kjørte han inn til femteplass i årets andre Em-runde i rallycross på Lånke-banen i Trøndelag.

18-åringen hadde åttende beste poengsum etter de innledende heatene, og kvalifiser­te seg til finalen som sjette og sistemann i semifinale­n i touringcar-klassen.

I finalen kopierte han femteplass­en han fikk i den første Emrunden i Belgia i midten av mai. Etter to runder ligger Svardal på femteplass i sammendrag­et i EM.

Fredrik Ågedal fra Konsmo kvalifiser­te seg til semifinale­ne etter å ha kjørt inn til den tredje høyeste poengsumme­n i de innledende heatene, i samme klasse som Svardal. Han måtte imidlertid bryte søndagens semifinale på grunn av en ødelagt drivaksel.

Den Kvinesdal-bosatte lyngdølen Per Magne Røyrås hadde ikke hellet med seg i helgen. Han endte til slutt på 13. plass i touringcar-klassen. På grunn av litt for aggressiv kjøring ble han ilagt fem sekunders tidsstraff i de innledende heatene, og dermed glapp semifinale-plassen. Røyrås ligger på niendeplas­s i sammendrag­et.

Til tross for feber og oppkast gjennom store deler av helgen, var det aldri aktuelt for Sivert Svardal (18) å kaste inn håndkleet.

 ??  ?? Audnedølen Sivert Svardal (18) ble nummer fem i helgens Emrunde i rallycross, på Hell i Trøndelag.
Audnedølen Sivert Svardal (18) ble nummer fem i helgens Emrunde i rallycross, på Hell i Trøndelag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway