Lister

50 år siden realskolen

-

34 av de 60 elevene som for 50 år siden gikk ut av Lyngdal realskole var samlet til reunion lørdag kveld.

I 1965 begynte 60 forventnin­gsfulle lyngdøler og Haegebosta­delever på Lyngdal realskole. 50 år etter at de avsluttet skolegange­n, møttes de på Rosfjord strandhote­ll.

– Vi er 34 elever og fire laerere som er samlet her i kveld. Det er noen jeg ikke har sett på 2025 år som har møtt opp her i kveld. Det ble veldig hyggelig, sier Sverre Leksbø.

Leksbø var en av initiativt­akerne til treffet, der gamle minner fra skoletiden dukket opp.

De til sammen 60 elevene som gikk realskolen mellom 1965 og 1968, hadde sin skolegang ved det som i dag er Berge barneskole. Klassene holdt til i første etasje i den søndre delen av skolebygge­t.

Året etter at avgangskla­ssen fra realskolen ved Lyngdal realskole gikk ut, flyttet realskolen inn i lokalene til Berge ungdomssko­le. Fem av de 60 elevene var fra Haegebosta­d, de øvrige var bosatt i Lyngdal. Klassefors­tandere var Erling Ariansen og Randi Johnsen. Dette var for øvrig den første gruppen med elever Johnsen var klassefors­tander for.

I tillegg stilte tidligere laererne Torbjørn Johnsen og Gerd Lie opp på samlingen.

– Jeg husker at det var en flott gjeng, sier Randi Johnsen.

 ??  ?? 34 av de 60 elevene som gikk ut av Lyngdal realskole for 50 år siden var samlet med laererne Gerd Lie (nummer to t.v. første rad), Randi Johnsen, Torbjørn Johnsen og Erling Ariansen. De som var til stede var Hildur Johannesse­n (foran t.v.), Anne Marie...
34 av de 60 elevene som gikk ut av Lyngdal realskole for 50 år siden var samlet med laererne Gerd Lie (nummer to t.v. første rad), Randi Johnsen, Torbjørn Johnsen og Erling Ariansen. De som var til stede var Hildur Johannesse­n (foran t.v.), Anne Marie...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway