Lister

Å samle skatter

-

Tekst: Matteus 6:20-21

Å samle skatter må ikke automatisk forstås som å eie rikdom og penger. Det er mer det å vende hjertet sitt til det med materiell rikdom som Jesus har noe å si om.

Vår skatt er uttrykket for det som er viktigst for oss –det som ligger vårt hjerte naermest. Det må altså ikke bli vårt livs skatt –det å bli rik. Da styrer vi livet vårt i feil retning. Det fører bare til en annen type fattigdom som til slutt ruinerer oss helt – en fattigdom på ånd og innhold.

Det er hjertets holdning som styrer oss og som teller i det lange løp. Ut ifra hjertets holdning tror, tenker og handler vi. Vårt hjertes holdning gjør på sikt oss til den vi er. Derfor er dette spørsmålet og denne utfordring­en som Jesus kommer med veldig aktuell den dag i dag. Et hjerteforh­old kan ikke deles opp. Vi lurer oss selv hvis vi tror vi kan balansere alt. Er hjerteforh­oldet til Gud lunkent så betyr det at vi har vår skatt et annet sted. Hvis vi plasserer vår trygghet og verdi i penger og materiell rikdom så gambler vi egentlig med evighetsve­rdiene våre. Slike materielle verdier er alltid midlertidi­ge. Bibelen sier at alt dette vil forgå en dag og bli borte.

Det som Jesus utfordrer oss mennesker til er å samle skatten vår på et trygt og evigvarend­e sted. Vi trenger en himmel over livet vårt. Da er også vårt valg avgjørende; at vi samler vår skatt der. Vend ditt hjerte mot himlen og plasser ditt hjerteforh­old og din skatt der.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway