Lister

Ønsker en ny periode

Arnt Abrahamsen vil fortsette som Farsund-ordfører

- Av Olav Hoel

Farsunds ordfører Arnt Abrahamsen (Ap) håper å bli gjenvalgt ved neste kommuneval­g.

Farsund-ordfører Arnt Abrahamsen (65) har takket ja til å vaere Farsund Arbeiderpa­rti sin ordførerka­ndidat foran kommuneval­get i 2019.

– Jeg er samfunnsbe­visst og samfunnsen­gasjert, så det å kunne vaere med og prøve å påvirke og stake ut en kurs er noe som tiltaler meg. I tillegg er det å jobbe med veldig kompetente medpolitik­ere, medarbeide­re i kommunen og kunne vaere med og gjøre en tjeneste for våre snart 10.000 innbyggere noe jeg liker. Om ting har gått riktig vei de siste årene får andre vurdere, men vi føler i hvertfall at vi, på tvers av politiske skillelinj­er, har greid å få Farsund-samfunnet til å jobbe mer ensrettet og trekke i samme retning, sier Abrahamsen.

– Spennende tid

Partiprogr­ammet og den endelige listen blir ikke klar før en gang i november, men han legger ikke skjul på at han gjerne vil vaere med og fullføre ting han har vaert med på å starte opp.

–Det er også en spennende tid både for kommunen, for regionen og for fylket, og vi som sitter med ansvaret i dag har vaert med på å dra dette igang og jobbet frem dette. Da ønsker jeg å vaere med og ta det samfunnsan­svaret med å ta dette videre. Partiprogr­ammet blir det jobbet videre med, og det vil bli klart til det endelige nominasjon­smøtet en gang i november, sier Abrahamsen.

Ved valget neste år vil han ha fylt 66 år, og skulle han bli gjenvalgt, vil han ha rundet 70 år når den neste perioden er over. Alder føler han derimot ikke er noen hindring.

– Jeg for ung til å bli pensjonist. Så lenge kropp, hodet og tid strekker til, så vil jeg vaere med og prøve å gjøre det jeg mener er nyttig for Farsundsam­funnet, Lister-samfunnet og for det nye Agder. Om vi som ligger i utkanten ikke er med og setter oss selv på kartet, så risikerer vi å bli enda mer en utkant enn hva vi kanskje er i dag. De tingene som har utviklet seg nå og de posisjonen­e vi har klart å ta, tror jeg vi kan vaere med og gjøre en forskjell også framover, sier Abrahamsen.

– Samlet partigrupp­e

Han legger ikke skjul på at han er glad for den muligheten nominasjon­skomiteen i lokallaget har gitt han ved å nominere ham som partiets ordførerka­ndidat også for den neste perioden fra 2019 til 2023.

–Det er klart at når partiet allerede så tidlig kommer og vil ha avklart om jeg vil vaere ordførerka­ndidat, så er det noe jeg setter pris på. Samtidig ser jeg at det er en samlet partigrupp­e som ønsker dette. Det har ikke alltid vaert sånn i Arbeiderpa­rtiet, sier Abrahamsen.

– Hva vil bli det viktigste for deg å jobbe med fremover?

–Noe av det jeg brenner aller mest for er å vaere med og tilrettele­gge for vekst og utvikling innen arbeidsmar­kedet, altså vaere med og bidra til at vi får flere arbeidspla­sser. Det innebaerer også kompetanse­arbeidspla­sser for begge kjønn. Samtidig er hele Norge er i endring, så vi må følge med og prøve å legge til rette for at Farsund og Lister fortsatt skal vaere en god plass å bo og hvor vi skal få vår del av samfunnsut­viklingen, sier Abrahamsen.

Han tok over ordførerkj­edet etter Richard Ivar Buch høsten 2015, og beskriver sine snart tre første år i stolen som både givende og flott.

–Det å vaere ordfører i Farsund er en fornøyelse. Det å vaere med og prøve å få Farsund-samfunnet til å trekke sammen og utvikle sg sammen for å gi innbyggern­e våres de tjenestene de fortjener. Jeg er veldig takknemlig for de tre årene jeg har hatt, og skal ihvertfall ha et år til. Så får tiden vise hva det blir til, sier Arnt Abrahamsen

Det er klart at når partiet allerede så tidlig kommer og vil ha avklart om jeg vil vaere ordførerka­ndidat, så er det noe jeg setter pris på. ARNT ABRAHAMSEN

 ??  ??
 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Farsundord­fører Arnt Abrahamsen melder seg klar til fire nye år i ordfører-stolen.
FOTO: MONA WIKØREN Farsundord­fører Arnt Abrahamsen melder seg klar til fire nye år i ordfører-stolen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway