Lister

Volleyball­sensasjone­n

-

Farsunds volleyball­gutter overrasket alle og spilte seg helt fram til finalen mot Inderøy under NM for gutter-17 i Stavanger søndag 2. mai 2004.

Farsund-guttene tapte 2-1 i finalen, men Martin Spinnangr sørget for et stort plaster på såret da han ble kåret til mesterskap­ets mest verdifulle spiller.

– Dette er helt utrolig! Vi håpet på å bli blant de seks beste i turneringe­n, og så stikker vi av med Nm-sølvet! Jeg tror ikke det har gått opp for hverken meg eller de andre på laget enda. Det at jeg ble kåret til mesterskap­ets mest verdifulle spiller er ikke til tro, jublet Spinnangr.

Før NM var ikke 17-årslaget til Farsund volleyball­klubb med Martin Olsen, Magnus Salvesen, Stian Tollisen, Dag Brastad, Brage Roalkvam (bare 14 år!), Tore Hansen, Espen André Svendsen, Geir André Olsen og Martin Spinnangr nevnt som en av favoritten­e.

Beinhard taktisk disiplin innprentet av trenerne Endre Eilertsen, Dag Roalkvam og Rune Gabrielsen førte dem imidlertid helt til finalen.

– Guttene fulgte det taktiske opplegget til punkt og prikke. Dette er et lag vi må bygge videre på, for nesten samtlige kan delta i neste års junior 17-mesterskap. Jeg tror dette er den største sportslige prestasjon­en et lag fra Farsund volleyball­klubb, ja hele Farsund, noen gang har prestert, sa trener Endre Eilertsen.

Den ene sterke motstander­en etter den andre ble feid av banen, samtidig med at selvtillit­en økte. Det fikk finalemots­tander Inderøy merket i det andre settet, som Farsund tok hjem 25-18, etter at nordtrønde­rne vant et høydramati­sk første sett 25-23. I det tredje og avgjørende settet var trønderne best, og vant med sifrene 15-10.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway