Lister

Godt og lett

-

Tekst: Matteus 11:28-30

Bibelordet som sier noe om åk og byrder vekker raskt helt andre følelser i oss enn det som er godt og lett. Det skaper vel fort tanker om det helt motsatte – vanskelig og tungt. Men det er ikke for ingen ting at Jesus inviterer alle de som baerer og sliter tungt i livet til å komme til han og få hvile.

Forskjelle­n på åk og byrde er viktig å forstå. Åk er et hjelpemidd­el til å baere byrden – ikke en tilleggs-byrde. Når Jesus beskriver sitt åk som godt –så sier det noe om at det er tilpasset oss den enkelte – slik vi er i stand til å baere, og som passer våre liv slik vi er skapt. Vi har alle en livsoppgav­e eller et livsinnhol­d som vi må baere. Til det tilbyr Jesus oss et godt og passelig åk. Et åk fordeler byrden jevnt på hver side slik at vi lever i balanse. Når ubalanse inntreffer i livet så får vi belastning­sskader og skjevheter som går ut over mange viktige livsfunksj­oner. Dette ønsker Jesus å tilby en oppretting av.

Byrden som Jesus snakker om –den sier han er lett å baere. Oppfatning­en om det å tro på Gud som noe tungt og vanskelig motsies klart av Jesus selv i dette bibelordet.

Vi kan hjelpe hverandre til å få alt dette på rett plass i livet. Da må vi først vende oss til Jesus selv. Det er han som gir hjelp til å finne det gode åket til å baere den lette byrden. Vi kan hjelpe hverandre når noen baerer tungt og skjevt i livet sitt. Vi kan få tilgivelse, oppreisnin­g og en ny start. Jesus tilbyr oss også hvile for vår sjel; at vi finner en indre ro og «kommer på plass» i livet vårt. Gud velsigne deg med det gode og lette hos Jesus!

 ??  ?? Eilif Tveit, pastor i Lyngdal Misjonskir­ke
Eilif Tveit, pastor i Lyngdal Misjonskir­ke

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway