Lister

Gir seg i frustrasjo­n

På grunn av konflikt med huseier, har Bruno Nyhus bestemt seg for å legge ned driften på 8th Avenue i Vanse.

- Av Olav Hoel og Bjørn Hoel (foto)

Nyhus vil holde gående gjennom en måned til. Men 29. juli stenger han dørene for godt.

– Grunnen til at vi slutter er bare på grunn av hun som driver bygget, Liv Siri Jølle Skårdal. Det går altså ikke på det at vi ikke har god nok omsetning eller tjener nok penger, men rett og slett fordi jeg ikke klarer å jobbe sammen med henne, sier Nyhus.

Nytt konsept

Han har over en lengre tid jobbet med et nytt konsept for 8th Avenue, og blant annet vaert over i New York hvor han inngikk et samarbeid med en populaer diner-restaurant på Manhattan og laert mer om det amerikansk­e kjøkkenet. I tillegg hadde han gjort en avtale med Ellis Island-museet.

– Alle avtalene var egentlig ferdige, og vi hadde i tillegg godkjennin­g fra Innovasjon Norge om at de skulle gå med. Konseptet med utstilling­en og restaurant­en het «det levende museet», hvor folk skulle ha mulighet til å spise nede i restaurant­en, som for øvrig er et slags museum. I 2. etasje skulle vi også servere mat, men her skulle vi få hjelp fra blant annet Innovasjon Norge, Vest-agder-museet og Ellis Island-museet for å planlegge et museum hvor man får mer informasjo­n på tavler og brosjyrer. I tillegg hadde vi snakket med kommunen om å få skoleeleve­r ut hit, gjennom den kulturelle skolesekke­n, sier Nyhus.

– Ingenting blir gjort

Han forteller videre at han siden han overtok driften for tre år siden knapt har hatt noe fri, og oppgradert lokalene for rundt 350.000 kroner for å holde den i gang. Nylig har de også fått flere pålegg om ting som må gjøres, men som ikke blir gjort noe med av huseieren.

– Vi har fått oppmerking­er fra Mattilsyne­t om at vi må skifte ut hyller på kjøleromme­t som var fulle av rust. I tillegg er dodørene ødelagt og må byttes ut. Jeg har også ventet i to år på å få oppgradert det elektriske anlegget til å tilfredsst­ille behovet. Ingenting av dette har blitt gjort noe med. Nå har hun også byttet lås til garderoben til ansatte og doen, noe som er krav fra arbeidstil­synet at man må ha. Nå er jeg så lei at jeg ikke orket mer, sier Nyhus.

Samtidig legger han ikke skjul på at han synes det er trist å legge ned med tanke på det han hadde på gang.

– Vi hadde et veldig greit samarbeid med det amerikansk­e Lista, og var i full gang med nye konsepter og samarbeid med Trunken, Amcarklubb­en og Tarebua var veldig bra. Det er synd at det nå er forbi, men sånn er det. Jeg har rett og slett ikke lyst mer, sier Nyhus.

I tillegg føler han at hun har spredt usanne rykter om han.

–Hun har gått rundt og fortalt at jeg ikke har betalt leie i tre måneder, og en gang var det seks måneder, men det stemmer ikke. Jeg har sjekket det med vår revisor, men alt er betalt, sier Nyhus.

Lista Food Factory

Innen utgangen av august regner han med å vaere ute av lokalene i Vanse, og da ser han frem til å jobbe videre med sine andre prosjekter, som Lista Food – Her er det også flere andre bedrifter som kommer og henter mat, og vi leverer for øyeblikket over tusen «dagens middager», blant annet til Torvets Kolonial. I tillegg jobbes det med nye avtaler, så jeg blir ikke arbeidsled­ig, avslutter Nyhus.

Bruno Nyhus legger ned dineren 8th Avenue i Vanse. Dermed forsvinner et viktig symbol for Amerika-satsningen på Lista. Nå er jeg så lei at jeg ikke orket mer. BRUNO NYHUS

 ??  ??
 ??  ?? Bruno Nyhus forteller at frustrasjo­nen over huseier til slutt ble så stor at han bestemte seg for å avvikle driften på 8th Avenue i Vanse
Bruno Nyhus forteller at frustrasjo­nen over huseier til slutt ble så stor at han bestemte seg for å avvikle driften på 8th Avenue i Vanse
 ??  ?? Bruno Nyhus driver også Lista Food Factory, noe han vil fortsette å gjøre i tiden som kommer.
Bruno Nyhus driver også Lista Food Factory, noe han vil fortsette å gjøre i tiden som kommer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway