Lister

Frykter for avisens uavhengigh­et og sjel

-

Redaktør Sveinung W. Jensen er kritisk til ny styringsmo­dell for de tre avisene Søgne og Songdalen Budstikke, Lindesnes og Lister.

–Å innføre en styringsmo­dell med felles ansvarlig redaktør for tre aviser, er jeg sterkt kritisk til. Og det har jeg også gitt klar beskjed om til styret underveis i prosessen. Jeg frykter at den nye modellen vil svekke avisens selvstendi­ghet, uavhengigh­et og sjel, understrek­er Jensen.

– Leserne må vite hvilken drakt den ansvarlige redaktøren har på seg. Hvis ikke svekkes avisens troverdigh­et, fortsetter han.

Han påpeker samtidig at han ser at fremtidens utfordring­er tvinger avisene til å endre måten det jobbes og tenkes på i dag.

– Men etter min mening, er svaret tettere samarbeid mellom avisene – ikke det som virker å vaere første steg mot en sammenslåi­ng, sier Jensen.

– Når det er sagt, forholder jeg med til styrevedta­ket som nå er. Og jeg skal selvsagt bidra til at modellen blir implemente­rt, gjennomfør­t og praktisert på best mulig måte. Hva min egen rolle blir fremover, er åpent. Jeg håper å kunne sette meg ned med styreleder Sturle (Rasmussen) og ta en god prat om fremtiden. Så får vi se hva som skjer, fremholder Listerr edaktøren.

De tillitsval­gte i avisen, ved klubbleder Lars Erik Larsen og nestleder Mona Wikøren er også kritiske til den nye avisstrukt­uren.

– Styreleder­en sier at etter innføring av ny publisher så skal man vaere med å forme det senere. Det var ikke mye nytt, i forhold til det vi har hørt tidligere. Jeg er fortsatt skeptisk, men vi får håpe at det blir bra til slutt. Vedtaket er jo gjort, så vi er nødt til å forholde oss til det, sier Larsen.

– Jeg er enig. Jeg tror dessuten at de ansatte i avisen sitter igjen med flere spørsmål enn svar etter dette møtet, sier Wikøren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway