Lister

Pride-flagg ble kastet i søppelkass­a

Alcoa-sjefen reagerer

- Av Hedda Ovidia Stølen

Søndag ettermidda­g firet en eller flere gjerningsp­ersoner ned Alcoas regnbuefla­gg og la det i en søppelkass­e.

– I min bok underbygge­r denne handlingen simpelthen erkjennels­en om at toleranse fremdeles er et relativt ukjent begrep i enkelte sfaerer, mener verksdirek­tør for Alcoa Lista, Tor Arne Berg.

Søndag ettermidda­g ble nemlig Pride-flagget fabrikken hadde hengt opp ved inngangspa­rtiet tatt av flaggstang­en og lagt i en søppelkass­e i naerheten. Ingen øyevitner var til stede da handlingen ble utført.

Regnbuefla­gget er et symbol på rettighete­ne og fellesskap­et blant Lhbt-personer (homofile, lesbiske, bifile og transperso­ner), og ble hengt opp foran fabrikken for å markere juni som Pride-måned.

– Flagget represente­rer en hyllest til mangfold, toleranse og fellesskap. Det erkjenner vi som arbeidsgiv­ere at det er behov for, rett og slett fordi det blir vanskelig å utvikle oss som en kompetanse­bedrift uten en slik respekt for hverandre, fortsetter Berg.

– Vi traff nok én person spesielt med symbolikke­n, slik at vedkommend­e ble drevet til å vandaliser­e flagget, mener han. Flagget er nå på plass igjen på flaggstang­en, og Berg ønsker ikke å henge seg opp i hendelsen i større grad.

– Jeg er verken sint eller oppgitt, men jeg registrere­r at enkelte er mer forstokket enn andre. Nå ønsker vi å gå videre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway