Lister

Huseier: Leien er ikke betalt

-

Eier av lokalene til 8th Avenue i Vanse, Liv Siri Jølle Skårdal, mener hun tidligere har varslet om stengning av restaurant­en.

– En bedrift overlever ikke ved mislighold av leien. I 2016 uteble leien i seks måneder mens den i 2017-2018 uteble i fem måneder, en leie som har et beløp på 10.000 kroner. Etter en indeksregu­lering i januar 2018 økte beløpet til 10.495 kroner. Leien ble betalt stykkevis utover året etter uteblivels­en av månedsleie­n. Leietager tok ikke kontakt vedrørende saken, og i februar mottok han «varsel om stenging» og advokat ble koblet inn. Oppgraderi­ng og vedlikehol­d avhenger av at leien kommer inn regelmessi­g, skriver Jølle Skårdal i en e-post til Lister24.

Hun viser til at 8th Avenue i alle år har drevet under godkjent garderobe fra Mattilsyne­t, uten at nevnte toalett har vaert i bruk, og at nevnte kontorfløy ikke tilhører 8th Avenue.

Videre skriver hun at 8th Avenue sitt museum er i privat eie, og at endring og videreutvi­kling av konseptet krever økonomi og troverdigh­et, samt kommunikas­jonsevne.

– Restaurant­en og museet er i alle tider drevet som selskapslo­kaler, til omvisning for turister og ikke minst til undervisni­ng for skoler. Ingen ny ide for innovasjon Norge. Dette konseptet vil også bli videreført, skriver Jølle Skårdal

– En slik sak hører ikke hjemme i mediene og jeg har ingen ytterliger­e kommentare­r. Leietagers påstander taler for seg selv, skriver Jølle Skårdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway