Lister

– Fattigere som attraksjon

-

Siv Ringdal, som blant annet har skrevet bok om det amerikansk­e Lista, synes det er trist at 8th Avenue legger ned.

– Det er jo en av turistattr­aksjonene i Vanse sammen med Trunken. Hvis det legges ned, blir Brooklyn Square fattigere som en helhetlig attraksjon. I tillegg har det jo egentlig alltid vaert en institusjo­n i Vanse, også i sin tid som La Mer. Jeg vil tro at det er flere av de faste kundene som også synes dette er dumt, sier Ringdal. Hun håper naturlig nok at det ikke vil ta for lang tid før nye drivere er i gang i lokalene, og håper disse vil ta vare på noe av tradisjone­n på stedet.

– Det viktigste må jo vaere å lage god mat med amerikansk touch. Uforglemme­lig god, slik at folk kommer igjen og sprer det glade budskap. Gjerne basert på oppskrifte­r som hjemvendte amerikafar­ere i sin tid hadde med hjem, sier Ringdal.

Også American Festival-president Tina Elisabeth Nilsen synes det er trist at Nyhus har valgt å legge ned driften.

– Personlig synes jeg det er veldig dumt at de legger ned. Bruno er en kjempekar som har gjort mye godt for den restaurant­en. Det er synd de legger ned, men jeg håper det kommer andre aktører som vil starte opp igjen. Det gjelder riktignok alle som driver noe i Vanse. Det er dumt når det ikke går, men vi håper nye. 8th Avenue har også hatt andre eiere tidligere som vi har samarbeide­t med før, sier Nilsen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway