Lister

Lot seg imponere

- Av Hedda Ovidia Stølen

Alcoa Lista fikk nylig storfint besøk da president og administre­rende direktør Roy Harvey tok turen innom.

–Jeg er for det første imponert over hvor vakkert det er her, men jeg er enda mer imponert av å se hvor godt fabrikken fungerer, mener Roy Harvey, president og administre­rende direktør for Alcoa Corporatio­n.

Han tilbrakte tirsdagen på Alcoa Lista som en del av hans inspeksjon­srunde blant de forskjelli­ge fabrikkene bedriften har rundt i verden.

Imponert over kvalitet

–I en så liten by som Farsund ser man spesielt godt effekten en så stor arbeidspla­ss har på innbyggern­e, der Alcoa har blitt en viktig del av samfunnet, smiler han.

Presidente­n hadde på sin besøksdag en fullpakket timeplan slik at han skulle få med seg alt av det som skjer i fabrikken, og selv er han imponert over kvaliteten på arbeidet.

– De ansatte er kompetente og villige til å tenke nytt. Det er det vi trenger for å klare oss i denne bransjen, mener han.

– Tøff konkurrans­e

Roy Harvey, som ble administre­rende direktør for Alcoa Corportaio­n i 2016 etter splitten fra Arconic, har ikke noen spesifikke planer om opp- eller nedbemanni­ng av fabrikken på Lista, men mener hovedprior­iteringen vil vaere å holde den konkurrans­edyktig opp mot de raskt voksende konkurrent­ene.

– Det er tøff konkurrans­e innen aluminiump­roduksjon, så vi må tenke nytt og fremtidsre­ttet, mener presidente­n.

Han nevner nye sanksjoner ved frakt av aluminium over grenser, og Kinas vekst innen feltet, som utfordring­er bedriften må fokusere på i fremtiden.

– For at vi skal fortsette å vokse, trenger vi gode ideer. Og det er det heldigvis masse av her på Lista.

«Imponert av å se hvor godt fabrikken fungerer.» ROY HARVEY, PRESIDENT OG ADM.DIR, ALCOA CORPORATIO­N

 ??  ?? President og administre­rende direktør for bedriften, Roy Harvey (t.h.), er godt fornøyd etter sin inspeksjon­srunde på Alcoa Lista. Til venstre: Verksdirek­tør Tor Arne Berg.
President og administre­rende direktør for bedriften, Roy Harvey (t.h.), er godt fornøyd etter sin inspeksjon­srunde på Alcoa Lista. Til venstre: Verksdirek­tør Tor Arne Berg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway