Lister

Har Frp baller?

- Terje Haugom, Demokraten­e.

I valgkampen før forrige periode lovet Hoksrud på vegne av partiet Frp, at dersom de kom med i regjering, skulle hele bompengesy­stemet fjernes – for godt! Vi vet hvordan dette gikk. I gledesruse­n over å få vaere i regjering, lot Siv Jensen & co seg putte i lommen på Høyre, hvor partiet ser ut til å trives!

Den norske stat og Oljefondet­s avkastning vet så veldig godt at Norge fint kunne finansiere veier og vedlikehol­d uten bompenger. Men «brukerfina­nsiert veibygging» er blitt en landsomfat­tende sovepute for regjeringe­n, og en statlig ansvarsfra­skrivelse fra slik staten ordnet opp i egne anliggende i 50- og 60-årene.

Godt i gang med sin 2. periode i regjering, burde Frp vise velgerne at de har baller! I alliansen H, Frp og V risikerer Frp ingenting, dersom de krever at valgkampen­s hjertesak – bompengesy­stemet – omgående skal fjernes, og hvis ikke vurderer de å forlate regjeringe­n. Det tar ikke Erna Solberg og Trine Skei Grande sjansen på, for da blir det regjerings­krise. Men skal Frp beholde velgernes tillit, og deretter i rikt monn, må de vise mot og evne til handling i denne sak! Erna vil ikke gi slipp på Frp, så de kan godt stå hardt på et slikt krav! Meningsmål­ingene for Frp vil gå til himmels, og vil da også gi seg et meget godt resultat ved kommuneog fylkesvalg­et høsten 2019!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway