Lister

Vilhelmsen stiller ut igjen

- Av Svein Morten Havaas

Audgunn Vilhelmsen holder ny separatuts­tilling på Nordberg Fort hjemme på Lista fra lørdag 7. juli.

54 år gamle Vilhelmsen viser pasteller og broderier. Selve åpningen er det Farsunds ordfører Arnt Abrahamsen som skal stå for lørdag 7. juli. Utstilling­en blir vist til og med lørdag 1. september.

AUDGUNN Vilhelmsen arbeider med bakgrunn i sin egen billedutvi­kling, helt uavhengig av akademisk innflytels­e.

– Hennes kunst er rå i betydning ekte, som en råvare for bilder og billedfors­tåelse. Internasjo­nalt kalles det Art raw eller Art bruit. Begrepet Outsider art brukes ofte på kunst skapt av kunstnere som ikke assosieres med det mer forutsigba­re i kunstverde­n, skriver kunstner Alfred Vaagsvold om Vilhelmsen­s kunst.

Gjennom Galleri Lista Fyr er han kurator for utstilling­en på det tidligere krigsforte­t på Lista - i lokalene til Vest-agder-museet avdeling Lista.

– Audgunn Vilhelmsen er outsider i positiv forstand, legger han til.

UTSTILLING­EN består av store pasteller, ca 120x60 centimeter som alle har utgangspun­kt i høytidene, både i kirkeåret og i privatlive­t. – Bildene viser personer i sterke relasjoner. Jesus er reell når hun maler «Den gode hyrde», «Jesu død» og «Jesu oppstandel­se». Hennes kunst er skapt ut fra et brennende engasjemen­t. Det er det denne utstilling­en viser, forteller Vaagsvold, og fortsetter.

– Det er langt fra det dekorative, langt fra det søtladne. Hennes broderier er som tekstile relieffer, tykke lag av sting på sting. Hun følger ingen ferdig tegning. Likevel hører alle broderiene og bildene sammen i en enhetlig stil som er helt hennes egen.

AUDGUNN Vilhelmsen er antatt flere ganger på Sørlandsut­stillingen, på De-ve-lo-pe i Trondheim Kunstmuseu­m, Aparte i Danmark og Alone støttet av EU.

Hun har hatt flere separatuts­tillinger siden debututsti­llingen 1997 støttet av

Norsk kulturråd og har deltatt på juryerte utstilling­er ellers i Norden, innkjøpt av Skagen Kunstforen­ing, Høyskolene i Harstad og i Kristiansa­nd og er represente­rt i Trastad samlinger med flere verk.

Audgunn Vilhelmsen er outsider i positiv forstand. ALFRED VAAGSVOLD, KUNSTNER

 ?? FOTO: GALLERI LISTA FYR ?? «Jesu oppstandel­se». Eksempel på kunstverk av Audgunn Vilhelmsen som vises på Nordberg fort fra 7. juli til 1. september.
FOTO: GALLERI LISTA FYR «Jesu oppstandel­se». Eksempel på kunstverk av Audgunn Vilhelmsen som vises på Nordberg fort fra 7. juli til 1. september.
 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Audgunn Vilhelmsen­s kunstform kalles «Art raw» eller «Art bruit.
FOTO: MONA WIKØREN Audgunn Vilhelmsen­s kunstform kalles «Art raw» eller «Art bruit.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway