Lister

Stjernesku­dd opptrer under kaperdagen­e

- Av Bjørn Hoel

– Det er kanskje ikke så mange som kjenner navnet ennå, men han er virkelig på vei oppover. Han blir også mye spilt andre steder. Han skal opptre i Farsund 12. juli, og det gleder vi oss veldig til. Han er kjempegod, roser kultursjef i Farsund kommune, Inge Eikeland.

Skaug er i tillegg til låtskriver og vokalist også poet. For et år siden ble konserten hans utsolgt på Rockefelle­r. I januar i år fylte han Sentrum Scene til randen. Det samme skjedde med konserthus i flere store norske byer.

Musikken hans er blant den mest spilte på norsk radio over flere år, og sangene har ligget tilsammen over 170 uker på NRKS lister.

DESSUTEN KOMMER The Betales, som har utallige opptredene­r bak seg i Farsund.

– De er alltid gira på å komme, og er veldig populaere her. De har også vaert her ofte, sier Eikeland.

– Det er nesten blitt sånn at de inviterer seg selv, humrer Svein Olav Pedersen på vegne av Farsund 365.

Et annet band som kommer er ILA Auto, som kultursjef­en beskriver slik:

– Det er veldig morsomme. De skal spille for de voksne fredag og på lørdag skal de opptre for barna.

FOR ØVRIG spiller Erlend Robstad 13. juli. Han beskriver seg selv slik:

– Jeg er ingen klassisk «gjennombru­ddsartist», men hadde noen fortalt meg for få år siden at jeg skulle få spellemann­ominasjone­r, synge i Spektrum, fylle festivalsl­etter med folk, blir spillelist­et flere ganger på radio, kunne gjøre 50 konserter i året, sitte i sofaen til Lindmo, vaere med på minst 40 årets-beste-plate-lister og at min forrige singel skulle få 60.000 streams på sin første måned, og skrive og synge en duett med Odd Nordstoga, da ville jeg mistenkt at gjennombru­ddet allerede har kommet, uten at jeg har merka det.

På kaperonsda­gen får publikum også et gjensyn med den lokalt forankrede gruppa Oakland, med blant annet Ann Kristin Eikeland og Tor Arve Barøy. Dagen etter får publikum i tillegg til Trygve Skaug også oppleve Vigdis Wisur . Hun ble kåret til beste sanger i Beat for beat i 2003. Dessuten har hun turnert landet rundt med «A tribute to Eva Cassidy.

En av artistene som skal spille under årets kaperdager er Trygve Skaug, som beskrives som en raskt stigende stjerne. Det er kanskje ikke så mange som kjenner navnet ennå, men han er virkelig på vei oppover INGE EIKELAND, KULTURSJEF I FARSUND

 ?? FOTO: PRESSEBILD­E ?? Trygve Skaug er artist, poet og låtskriver. Han kan oppleves under kaperdagen­e.
FOTO: PRESSEBILD­E Trygve Skaug er artist, poet og låtskriver. Han kan oppleves under kaperdagen­e.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? The Betales spiller tradisjone­n tror også under årets kaperspill.
FOTO: PRIVAT The Betales spiller tradisjone­n tror også under årets kaperspill.
 ??  ?? ILA Auto opptrer for publikum i alle aldre
ILA Auto opptrer for publikum i alle aldre

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway