Lister

Buss-skur fortsatt ikke på plass

- Av Bjørn Hoel

Et busskur på Vestre Hauge har fortsatt ikke kommet på plass. I det siste kommunesty­ret i Farsund ble saken tatt opp, i en interpella­sjon.

– Kommunen jobber fortsatt med saken. Situasjone­n er den en grunneier i dette området ikke ønsker å ha et buss-skur på sitt området. Det må vi respektere. Men vi har ikke lagt ballen død, sier Abrahamsen.

Det var Venstres gruppelede­r Beate M. Johnsen som i en interpella­sjon i kommunesty­ret 21. juni etterlyste hvor langt busskur-saken på Vestre Hauge har kommet.

11. desember skrev Lister at elever på Lista, som bor i området på Vestre Hauge, etterlyste busskur, som beskyttels­e mot tøffe vaerforhol­d, saerlig vinterstid.

– Denne holdeplass­en er det eneste stedet hvor det ikke er et busskur her ute, uttalte en nabo avisen var i kontakt med i vinter.

Statens vegvesen har vurdert plassering­en, slik at den blir best mulig på det aktuelle stedet.

– Dette har vi gjort og meddelt dette til Vest-agder fylkeskomm­une som så har sendt tilbakemel­ding til Farsund kommune. Vil da anta at kommunen setter opp leskuret så snart de har anskaffet dette og har anledning til det, skriver Alf Inge Helle på vegne av Statens vegvesen.

– Jeg håper og tror at vi får løst dette før vinteren er her. Vi skal blant annet snakke med flere grunneiere, sier Abrahamsen.

Beathe M. Johnsen oppfordrer grunneiere i dette området til å samarbeide med kommunen.

– Det er jo beklagelig at barn skal måtte bli stående ute i all slags vaer, så jeg håper dette lar seg løse, sier hun.

11. desember skrev Lister at elever på Lista, som bor i området på Vestre Hauge, etterlyste busskur, som beskyttels­e mot tøffe vaerforhol­d, saerlig vinterstid.

– Denne holdeplass­en er det eneste stedet hvor det ikke er et busskur her ute, sa en nabo avisen var i kontakt med.

 ??  ?? Emil Årsland, Augustin Frøytland og Martin Rosland er elever som bor på Vestre Hauge, som gjerne skulle hatt et bus-skur. Dette bildet ble tatt i desember 2017, i en årstid hvor slike skur er saerlig aktuelt.
Emil Årsland, Augustin Frøytland og Martin Rosland er elever som bor på Vestre Hauge, som gjerne skulle hatt et bus-skur. Dette bildet ble tatt i desember 2017, i en årstid hvor slike skur er saerlig aktuelt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway