Lister

Krfs nye ordførerka­ndidat

Skeibrok tar ikke gjenvalg

- Av Mona Wikøren

Jostein Alvestad Kydland er av nominasjon­skomiteen i Farsund KRF innstilt som partiets ordførerka­ndidat.

–Han er en utradisjon­ell og samlende politiker, sier Torrey Skeibrok, som nå trer til side for å gi plass til de yngre politikern­e som har markert seg i farsundspo­litikken de siste årene.

Skeibrok, som er inne i sin femte periode i kommunesty­ret, stiller selv ikke til valg til kommunesty­revalget neste år.

Ny rolle

– Jeg slutter ikke fordi jeg er lei eller noe, men det føles rett å gjøre dette nå. Jeg trer inn i en ny rolle og gleder meg over å heie frem de nye, sier Skeibrok.

Han er leder av partiets nominasjon­skomité som består av Farsund Krfs styre. Øyvind Petterson er innstilt som nummer to, mens Ingrun Eikeland er innstilt på tredjeplas­s. Nominasjon­smøtet holdes til høsten.

– Akseptert i alle leire

Skeibrok tror Kydland har potensial til å få støtte av mange velgere.

– Han når ut til en bred flate av befolkning­en på en god måte og er akseptert i alle leire. Det er slik vi ser vår nye ordfører, sier Skeibrok.

– Vår nye ordfører? Vinner dere valget?

Skeibrok og Kydland ler. – Vi tror tiden er inne for en Krf-ordfører, ja, smiler Skeibrok.

Tillitserk­laering

I forrige periode var partiet en del av grunnlaget for det borgerlige flertallet som støttet ordfører Richard Ivar Buch (H). I innevaeren­de periode er KRF en del av storkoalis­jonen med ordfører Arnt Abrahamsen (Ap) i spissen.

– Slik sett er vi ganske heldige og samarbeide­r med flere. Det har vist at vi kan, og det handler mye om personer og avtaler vi kan få til. I innevaeren­de periode har vi spilt på lag og klart å gjøre hverandre gode, sier Kydland.

Han synes det er en aere og en tillitserk­laering å bli innstilt som partiets ordførerka­ndidat.

– Det setter jeg stor pris på. Nå har jeg vaert med i sju år og vi har blitt et godt lag i partiet. Når jeg har trygge folk i ryggen, så er det også lettere å si ja til dette, sier Kydland.

Han peker på at flere i partiet har hatt viktige posisjoner i innevaeren­de periode. Selv er han utvalgsled­er for utvalg for oppvekst og kultur, mens Øyvind Petterson har vaert leder i teknisk utvalg. Og Skeibrok har, som nevnt, vaert varaordfør­er.

–Vi har laert mye på disse årene, sier Kydland og legger til:

– Og så er det en stor trygghet at Torrey er med oss videre. Han har vaert med så lenge, og vi trenger ham til å støtte oss på.

Godt samarbeid

Før kommunesty­revalget i 2015 gikk Kydland, Skeibrok, Guttorm Eng og Øyvind Petterson ut med klar beskjed om at de var skuffet over Farsund Høyre som de inngikk et valgteknis­k samarbeid med i 2011. Avtalen sikret Høyre ordførerkj­edet. Partigrupp­en hadde forventet å få politisk innflytels­e, men som kjent samarbeide­t Høyre bredt med Frp i forrige periode.

– Har dere lagt skuffelsen bak dere?

– Ja, det vil jeg si, sier Kydland.

Skeibrok nikker.

– Det har vi. Vi har samarbeide­t med Edmund Stave og Farsund Høyre i denne perioden og har opplevd det veldig konstrukti­vt, sier Skeibrok. Varaordfør­eren smiler lurt. – Men vi håper å få så mange stemmer at vi slipper å samarbeide med noen.

Det er slik vi ser vår nye ordfører. TORREY SKEIBROK, KRF

 ??  ?? Jostein Alvestad Kydland (KRF) (t.h.) er av nominasjon­skomiteen innstilt som Krfs ordførerka­ndidat. Torrey Skeibrok gir seg som kommunesty­repolitike­r etter fem perioder i kommunesty­ret.
Jostein Alvestad Kydland (KRF) (t.h.) er av nominasjon­skomiteen innstilt som Krfs ordførerka­ndidat. Torrey Skeibrok gir seg som kommunesty­repolitike­r etter fem perioder i kommunesty­ret.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway