Lister

Høyest ledighet i Flekkefjor­d

141 personer uten jobb

- Av Karl Birger Saelør

Ved utgangen av juni måned har Flekkefjor­d kommune høyest arbeidsled­ighet i distriktet. Nå er det 635 personer som er langtidsle­dige, og da naermer vi oss landsgjenn­omsnittet NAV-DIREKTØR PER LUND

141 personer står for øyeblikket uten jobb i Flekkefjor­d. Dette tilsvarer 3,1 prosent av den totale arbeidssty­rken.

Farsund følger deretter med 120 ledige (2,5 prosent), Lyngdal med 63 (1,5 prosent), Kvinesdal med 46 ledige (1,5 prosent), Audnedal med 17 personer (1,8 prosent) og Haegebosta­d 9 ledige (1.0). Haegebosta­d ligger lavest av kommunene i fylket.

Det har vaert en svak oppgang totalt sett i arbeidsled­igheten i Vest-agder i juni. Det er nå 2.262 personer som er helt ledige, og det er 94 flere enn i mai.

– Det er en svak stigning i ledigheten i juni. Men ser vi på bruttoledi­gheten, så er det faktisk en nedgang. Bruttoledi­gheten er de helt ledige samt de på tiltak. Denne viser 72 faerre ledige enn forrige måned, sier avdelingsd­irektør i NAV Vestagder, Per Lund.

– Det er også gledelig å registrere at langtidsle­digheten fortsetter å synke i Vest-agder. Nå er det 635 personer som er langtidsle­dige, og da naermer vi oss landsgjenn­omsnittet, forteller Lund.

Det er flest ledige med bakgrunn fra butikk- og salgsarbei­d (299), industriar­beid (266) og bygg- og anlegg (230).

Ledigheten i Vest-agder er på 2,4 prosent av arbeidssty­rken, 0,2 prosent høyere enn det nasjonale gjennomsni­ttet. Fylkene med høyest arbeidsled­ighet er Vestfold og Finnmark, begge med 2,7 prosent. Sogn og Fjordane har lavest ledighet i landet med 1,3 prosent.

 ?? FOTO: ÅSE ASTRI BAKKA ?? Flekkefjor­d har akkurat nå høyest arbeidsled­ighet i distriktet.
FOTO: ÅSE ASTRI BAKKA Flekkefjor­d har akkurat nå høyest arbeidsled­ighet i distriktet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway