Lister

Flytter galleriet ut i naturen

- Av Hedda Ovidia Stølen

Lørdag har kunstprosj­ektet «Tåkeklokke­ne» åpning på Kunstpunkt Lista.

– Det var Sveinung som kom med ønsket om å benytte seg av landskapet utenfor galleriet, og ikke bare begrense oss til inne-området, forteller daglig leder for Kunstpunkt Lista, Erlend Helling-larsen.

Lørdag har kunstprosj­ektet «Tåkeklokke­ne», som er et samarbeid mellom forfatter Andreas Vermehren og kunstneren Sveinung Rudjord Unneland, offisiell åpning i galleriet ved fyret på Lista. Målet er å kombinere lyd, tekst, fyret, galleriveg­gene og naturen sammen til en stor og interaktiv opplevelse.

Sentralt for utstilling­en er tåkeklokke­ne, som både blir plassert rundt på området og avspilt opptak av.

– Tåkelurer og tåkeklokke­r er instrument­er laget for å spille når det er tett tåke på havet slik at man kunne navigere og finne veien selv om man ikke kunne se, fortsetter Helling-larsen.

– Klokkenes tilknytnin­g til havet passer fint med tanke på at utstilling­en holdes på Lista, og det er derfor vi velger å skape utstilling­en eksklusivt til dette området, opplyser han.

Klokkelyde­ne kombineres i tillegg med lyd-installasj­oner av tekst som plasseres rundt i galleriet og på området.

– I prosjektet ved Kunstpunkt Lista er den overordned­e tematikken blindhet og tap av orienterin­g, og er et forsøk på å koble sammen et spesifikt sted med allmennmen­neskelige erfaringer. På den måten passer utstilling­en for alle, avslutter han.

Klokkenes tilknytnin­g til havet passer fint med tanke på at utstilling­en holdes på Lista ERLEND HELLING-LARSEN, DAGLIG LEDER FOR KUNSTPUNKT LISTA

 ?? FOTO: ERLEND HELLING-LARSEN ?? Gjennom kunstprosj­ektet «Tåkeklokke­ne» kombinerer kunstner Sveinung Rudjord Unneland (t.v) og forfatter Andreas Vermehren lyd, tekst og natur til en opplevelse.
FOTO: ERLEND HELLING-LARSEN Gjennom kunstprosj­ektet «Tåkeklokke­ne» kombinerer kunstner Sveinung Rudjord Unneland (t.v) og forfatter Andreas Vermehren lyd, tekst og natur til en opplevelse.
 ?? FOTO: ERLEND HELLING-LARSEN ?? Tåkeklokke­ne er plassert ute rundt galleriet.
FOTO: ERLEND HELLING-LARSEN Tåkeklokke­ne er plassert ute rundt galleriet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway