Lister

Varter opp badegjeste­ne

- Av Hedda Ovidia Stølen

16-år gamle Helene Johnsen går nå inn i sin andre sommer i jobben i Sørlandsba­det.

– Jeg synes det er veldig trivelig å jobbe her. Vi er som en stor familie, forteller Helene Johnsen fra Lyngdal. Det er fredag formiddag, og 16-åringen tilbringer dagen inne på kjøkkenet i Sørlandsba­det.

– Da jeg gikk i 9.klasse var jeg på utplasseri­ng her, og så ble det plutselig til en fast jobb, fortsetter hun, som nå går inn i sin andre sommer som badevert.

SOM ANSATT på cafeen i Sørlandsba­det er Johnsens jobb både å ta i mot gjester, lage mat, og vaske og forberede råvarer til neste dag. På ekstra travle sommerdage­r kan det med andre ord fort bli hektisk inne på kjøkkenet.

– Det kan bli ganske travelt, spesielt under arrangemen­ter som Lyngdal Cup, Da er det fullt kjør hele dagen, fra da du går inn inngangsdø­ra til du går ut igjen, men det går som regel helt greit. Det er egentlig litt deilig også da, for dagene går i hvert fall fortere når det er masse å gjøre, legger hun til.

DET BESTE med jobben på Sørlandsba­det synes Johnsen er når kundene blir fornøyde med servicen.

– Vi er jo i et badeland, så folk er fornøyde fra før, men om du kan få dem til å gå fra cafeen igjen med enda bedre humør føles det veldig godt, forteller hun. Selv innrømmer hun at hun av og til også får lyst til å kaste seg i bassenget når hun står og jobber i varmen, men at det er likeså gøy på hennes stasjon.

– Uansett om det er travelt eller varmt er vi flinke til å tulle med hverandre og holde humøret oppe. Vi har et veldig godt samhold, mener hun. JOHNSEN ER nemlig ikke den eneste som er i ung og i sommerjobb på Sørlandsba­det.

– Mange av de som jobber her om sommeren er også på min alder, og vi er alle blitt gode venner. I cafeen jobber jeg blant annet med en venninne som har gått i klassen min i mange år, så jeg er heldig som får jobbe med folk jeg trives med, forteller hun.

– Man jobber jo på toppen av hverandre naermest hver dag, så da er man jo nesten nødt til å bli godt kjent, ler hun.

SELV OM hun nå kan forberede alt fra hamburgere til softis og wraps, var Johnsen ikke alltid like vant på kjøkkenet som hun er nå.

– Jeg kunne så klart gjøre vanlige ting som å brune kjøttdeig og koke spagetti, men det er ingen tvil om at jeg har laert mye i jobben her, både av matlaging og vasking, mener hun. I tillegg synes hun jobben har gjort henne mer ansvarlig.

– Ettersom jeg har jobbet her et år fra før får jeg ansvar for å laere opp de nye som begynner på kjøkkenet, og da er det viktig at jeg gjør det riktig. Jeg føler også at de gir meg mye ansvar når jeg jobber alene på kjøkkenet, til tross for at jeg er ung, og det er veldig fint.

NÅ SER Johnsen frem til to uker sommerferi­e før hun skal tilbake i jobb igjen.

– Etter de to ukene med fri jobber jeg hver dag bortsett fra to eller tre fridager her og der, forteller hun. Det synes hun imidlertid ikke er noe saerlig trist.

– Jeg koser meg på jobb, så det gjør meg ingenting å arbeide i sommerferi­en, avslutter hun.

 ??  ?? Helene Johnsen trives godt i jobben sin på cafeen i Sørlandsba­det.
Helene Johnsen trives godt i jobben sin på cafeen i Sørlandsba­det.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway