Lister

Nytt parti til valget?

-

Gjennom media er vi blitt kjent med at FOLKEAKSJO­NEN MOT BOMPENGER virkelig har fått vind i seilene. Enkelte steder er de blitt registrert som politisk parti, og f.eks.i Stavanger ble de represente­rt i bystyret ved siste lokalvalg.

Nå ønsker de å registrere seg som et landsomfat­tende parti, og stille liste i aktuelle kommuner ved neste års lokalvalg. De etablerte partiene forsøker selvfølgel­ig å bagatellis­ere det hele med å hevde at dette blir i så fall et en-saks-parti uten et helhetlig program. Ja, nettopp, kanskje det er det vi trenger?

Etter at alle etablerte partier ser ut til å ha glemt sine valgløfter, trenger vi noen som kan kjempe for de viktige lokale sakene.

I Farsund kommune har vi f.eks. en Ap-ordfører som stadig ser ut til å leke med tanken om å forlenge bompengebe­talingen som etter gjeldende avtale skal avsluttes neste år. Dette til tross for at han er godt kjent med at noe lignende tidligere er forsøkt i Rogaland, men ble stoppet som ulovlig, da det er en klar forutsetni­ng for innkreving av bompenger at inntektene kun skal gå til de prosjekten­e hvor bommene står. I vårt tilfelle gjelder det Lister-pakken, og den er kontraktsf­estet nedbetalt neste år. Og da kan man altså ikke bare fortsette å kreve inn bloddyre bompenger , som om intet har skjedd!

Det kan derfor vaere interessan­t å etablere et lokalt partilag med eneste formål å få stoppet denne galskapen fra App-ordføreren! Jeg er sikker på at en slik liste vil få enorm tilslutnin­g og dermed makt ved neste års lokalvalg. Og selvfølgel­ig må ingen heller stemme direkte på AP. Det vil jo vaere som å helle bensin på bålet i denne sammenheng !

Selv Ap-ordførere fra Spind , bør ha respekt for lokaldemok­ratiet!

Odd M. Djøseland

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway