Lister

Ekstra måneder til tvillingfo­reldre

-

Fra 1. juli får tvillingfo­reldre fire måneder ekstra foreldrepe­rmisjon. Det har KRF kjempet gjennom i forhandlin­ger med regjeringe­n. Dette er fire helt nye, friske permisjons­måneder som gis tvillingfo­reldre i den mest kaotiske fasen, hvor de to nye verdensbor­gerne trenger mat, pleie og omsorg døgnet rundt. Målet vårt er at tvillingfo­reldre skal få dobbel permisjon hele veien, men dette er første etappe.

KRF vil at Norge skal vaere verdens beste land å bo i for barn og familier. Når vi nå ser at fødselstal­lene faller dramatisk her til lands, blir det desto viktigere at vi som politikere jobber med å tilrettele­gge for at god familiepol­itikk og støtte til foreldre som velger å få barn. Derfor har KRF kjempet for å utvide foreldrepe­rmisjonen. Derfor har vi kjempet gjennom fire ekstra måneder til tvillingfo­reldre. Og de som får trillinger eller enda flere vil få ett år ekstra permisjon.

Tvillingfo­reldreperm­isjon handler ikke bare om at KRF anerkjenne­r at det faktisk er et dobbelt omsorgsbeh­ov når to små melder sin ankomst samtidig, men det handler om at vi ønsker et inkluderen­de fellesskap. Vi kjemper for et samfunn som gjør at de som venter to barn skal føle at de har mulighet til å baere frem begge tvillingen­e. Vi kjemper for et samfunn som gjør det mulig for unge foreldre å kunne få barn selv om de ikke har vaert i arbeidsliv­et lenge nok til å motta foreldrepe­rmisjon. Derfor har vi også prioritert å øke engangsstø­naden i budsjettfo­rhandlinge­r.

Som Stortinget­s familiepar­ti vil KRF alltid ha familiefok­us når vi jobber med tall og budsjetter og legger planer for fremtiden.

Stortingsr­epresentan­t Hans Fr. Grøvan, KRF

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway