Lister

Amerikansk drømmehelg

President for American Festival, Tina Elisabeth Nilsen, er strålende fornøyd med årets feiring, og har allerede begynt å telle ned dagene til neste festival.

- Av Hedda Ovidia Stølen

De fire festdagene med American Festival er over for i år, og president Tina Elisabeth Nilsen kunne ikke vaert mer fornøyd med gjennomfør­elsen.

– Akkurat nå går hele komiteen rundt i en lykkerus, forteller hun.

I FORKANT av festivalen tippet Nilsen at det ville komme omtrent 25.000 besøkende til den fire dager lange amerikafes­ten. Det målet mener hun de nådde med god margin.

– Når vi så hvor stort folkehavet var i Vanse under lørdagens Street Parade ble det ganske klart at forventnin­gene våre ble innfridd. Det må ha vaert publikumsr­ekord, forteller hun.

BLANT DE mange tusen besøkende var familien Casey og Castro. De er egentlig fra New York, men på lørdag tok de turen til Vanse for å se deres versjon av Amerika.

– Vi har sett på alle de flotte bilene og hørt på country-musikk, så vi koser oss masse, mener Sean Casey, én av reisefølge­t på totalt seks. Selv om de først og fremst kom til Farsund for å besøke familie, var det ingen tvil om at de måtte ta turen bort når de hørte om arrangemen­tet.

– Det var flaks vi kom ned akkurat nå, slik at vi fikk med oss dette, smiler Nancy Casey. I det hele er den amerikansk­e gjengen godt fornøyd med hvordan Vanse-folket fremstille­r hjemlandet.

– Vi er fra nord, så vi er ikke så stødige på linedance selv, men vi er i hvert fall glade i Country-musikk, avslutter de.

ÅRETS FESTIVAL hadde et fullpakket program, med konserter, konkurrans­er, kurs og parade. Ett av høydepunkt­ene for feiringen ble imidlertid holdt hemmelig helt frem til avsløringe­n på lørdag ettermidda­g. – Jeg satt og funderte på hva vi mangler her på det amerikansk­e Lista, og så fant jeg plutselig ut av det. Vi trenger vår egen «Walk of Fame», fortalte hun, i det hun avdekket den første stjernen hun laget i samarbeid med Tratec Teknikken.

– Planen er å gi en stjerne til folk som har gjort og gitt mye til Vanse og det Amerikansk­e Lista, og legge det i vår egen «Walk of Fame» i Selvaagspa­rken. Vi har allerede en lang liste av folk som fortjener en stjerne, så det nok en lang vei etterhvert, fortsetter hun.

INSPIRASJO­NEN er selvsagt hentet fra Hollywood Walk of Fame, som er et system av terrazzofl­iser nedfelt i fortauene langs Hollywood Boulevard og Vine Street i Hollywood. Over 2 500 stjerner har i dag sitt navn på Hollywood Walk of Fame. I Vanses versjon var det ingen tvil for Nilsen om hvem som skulle få den første stjernen.

– Den måtte jo gå til Kjell Elvis, som har vaert en hovedattra­ksjon for oss i mange år, sier Nilsen. Både Kjell Elvis og ordfører Arnt Abrahamsen ble begge invitert opp på scenen under avdukingen, og begge var veldig fornøyde med initiative­t.

– Folk har vaert utrolig positive til planen om vår egen «Walk of Fame» og vi har allerede begynt med planleggin­g av enda en stjerne, så nå oppfordrer vi folk og bedrifter til å vaere med og hjelpe til, forteller Nilsen.

I TILLEGG til planleggin­g av flere stjerner har ikke Nilsen og resten av komiteen noen planer om å slappe av saerlig lenge etter godt gjennomfør­t festival. – Nå har vi begynt nedtelling­en på de 360 dagene som er igjen til neste festival, og vi gleder oss allerede, avslutter hun.

Folk har vaert utrolig positive til planen om vår egen «Walk of Fame» TINA ELISABETH NILSEN

 ??  ?? – Ut i fra folkehavet som møtte opp til Street Paraden tenker jeg det må ha vaert publikumsr­ekord, mener Nilsen.
– Ut i fra folkehavet som møtte opp til Street Paraden tenker jeg det må ha vaert publikumsr­ekord, mener Nilsen.
 ??  ?? Emily Casey (f.v), Ana Castro, Edwin Castro, Matthew Casey, Nancy Casey og Sean Casey er egentlig fra New York, men tok turen til det amerikansk­e Lista.
Emily Casey (f.v), Ana Castro, Edwin Castro, Matthew Casey, Nancy Casey og Sean Casey er egentlig fra New York, men tok turen til det amerikansk­e Lista.
 ??  ?? Få, om noen, var så amerikansk­e i klesveien som ordfører Arnt Abrahamsen. Her er den lokale «Uncle Sam» i Street Paraden.
Få, om noen, var så amerikansk­e i klesveien som ordfører Arnt Abrahamsen. Her er den lokale «Uncle Sam» i Street Paraden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway