Lister

” Jeg mener at vi nordmenn er nå blitt rettsløse overfor islam. Vi er kommet inn i lovløse tider.

- Jan Skoland

De tre eneste vitnene som har vitnet om seksovergr­ep i saken, kommer fra de to familiene som ble sinte på den siktede som følge av at de ikke ble videre sent til den byen de ønsket.

Hvordan kan man vite det sikkert, jo fordi anmeldelse­n kom kun noen få dager etter at familiene ble varslet om hvor de skulle videresend­es mot sin vilje. Disse tre vitnene har også endret forklaring­ene som fikk mer og mer preg av å vaere instruerte forklaring­er tilpasset krav om økonomisk erstatning.

Den siktede hevder bestemt at disse tre muslimske vitnene lyver og påpekte for retten at disse vitnene hadde et sterkt hevnmotiv for å lyve på han, og at disse vitnene derfor var inhabile vitner. De andre 12 jentene som har vitnet mener de ikke har vaert utsatt for sexovergre­p. Disse har beskrevet den siktede som en ”bestefar” og ”moromann” som jentene har hat det mye gøy med.

Vi må da stille spørsmål om det er sannsynlig at den siktede først ble en sexovergri­per samme dagen som de to muslimske familier ble sinna på den siktede av andre årsaker.

I norske domstoler er det opp til fem års fengsel for å vitne falskt. Derfor skal det stilles strenge krav til vitnes habilitet og troverdigh­et. I den muslimske tro er det tillatt å lyve for ”De vantro”. Kan man i tillegg tjene penger på å lyve, regnes dette som å aere Allah.

Er det rimelig tvil om et vitneutsag­n kan vaere falsk forklaring, har retten ikke lov å legge en slik forklaring til grunn for en domfellels­e. Dette rettsprins­ippet er nedfelt i menneskere­ttighetsko­nvensjonen artikkel 6,2 og FNS konvensjon­en artikkel 14,2.

Siden Lister tingrett likevel har lagt til grunn disse tvilsomme muslimske vitneforkl­aringene for en domfellels­e, har retten også brutt grunnloven­s § 96 som omhandler at tvilen skal komme tiltalte til gode. Det betyr at dersom disse tre vitnene har avgitt falske forklaring­er, da blir den siktede uskyldig dømt.

Saken blir enda verre ved at Lister tingrett mener at fire andre jenter også er blitt utsatt for overgrep når disse jentene selv ikke hevder det. Da har Lister tingrett konstruert et seksovergr­ep ut fra ”løse luften”, som ikke har funnet sted. Da legges det ned påstand om at dommer ved Lister tingrett, Hilde Sakariasse­n, har begått alvorlige saksbehand­lingsfeil og utøvet grov uforstand i tjenesten.

Derved mener jeg at domfellels­en ved Lister tingrett feil og ulovlig, og i sin helhet et stygt overgrep mot den siktede. Jeg mener at vi nordmenn er nå blitt rettsløse overfor Islam. Vi er kommet inn i lovløse tider.

 ?? FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS ?? Jan Skoland mener Lister Tingretts dom i overgrepss­aken er feil og ulovlig.
FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS Jan Skoland mener Lister Tingretts dom i overgrepss­aken er feil og ulovlig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway