Lister

Kjørte inn til Em-gull

Sivert Svardal ble europamest­er i touringkla­ssen

- Av Mona Wikøren

Rallycross­kjører Sivert Svardal (18) fra Konsmo tok gull i touringkla­ssen i EM søndag ettermidda­g.

–Det er helt surrealist­isk. Jeg klarer egenlig ikke beskrive med ord det jeg føler nå. Jeg hadde ikke trodd det skulle gå så bra. Det er en drøm som går i oppfyllels­e, sier en meget hes Svardal til Lister24 søndag kveld.

– Du er hes. Skyldes det jubel?

– Ja, det har blitt mye jubel i helgen, så jeg har nesten ikke stemme igjen, ler Svardal.

Den tredje og siste Em-runden ble arrangert i Höljes i Sverige denne helgen. Svardal lå som nummer fem i sammendrag­et før helgens løp. Søndag oppdaterte Team Svardal på sin facebooksi­de at Svardal var sikret medaljepla­ss før den siste og avgjørende finalerund­en. Før finalerund­en lå han på delt førsteplas­s.

Gikk for pallplass

– Jeg er bare 18 år, og skal kjøre mot ganske drevne sjåfører. Målet mitt er jo å gjøre det beste jeg kan, så får vi se hvor langt det rekker, sa Svardal til Lister24 i mai før de tre Emrundene.

– Jeg visste at kunne få medalje med en god helg, men det er en veldig teknisk bane. Mange av de andre har kjørt på banen flere ganger, så jeg var litt nervøs for om jeg ville takle det, sier Svardal og legger til:

– Men det gjorde jeg. Fredag kjørte jeg inn til to nye bestetider, og lørdag fulgte jeg opp med to nye beste andretider. Jeg vant kvaliken overlegent og var sikret medalje etter semifinale­n.

Sulten på gull

Han var i utgangspun­ktet fornøyd med den prestasjon­en, men var sulten på mer.

– I finalen visste jeg at jeg skulle kjempe om gull. Jeg lå på delt førsteplas­s etter semifinale­n og visste at jeg måtte komme inn foran han som jeg delte plassen med. Og så måtte jeg ikke komme inn så langt bak andre, sier Svardal som endte opp med å kjøre inn som nummer to.

– Det var helt rått.

Svardal forteller at han fikk litt problemer med bilen i finalen.

–Den gikk litt varm og var ikke optimal, men det holdt.

– Hvordan skal dere feire i dag, da?

– Vi feirer med kjøretur hjem til Konsmo. Vi skal vel ha noe mat på veien. Når jeg er hjemme, så skal jeg ha på høy musikk og så skal vi kose oss, ler den ferske europamest­eren.

Fullblods løpsbiler

Svardal prøvde seg også i en Em-runde i rallycross i fjor. Da endte han på tiendeplas­s, etter å ha kommet til semifinale­n. I år gikk han «all in» og har kjørt alle de tre Em-rundene. I tillegg kjører han de fem Nmrundene som går av stabelen i rallycross.

Konsmo-gutten deltar i Touringcar-klassen både i EM og NM. Bilene i denne klassen er masseprodu­serte, men er helt ombygd til fullblods løpsbiler med over 300 hestekreft­er. Selv stiller Sivert Svardal med en Mazda RX8.

Den første Em-runden gikk av stabelen i Belgia. Den andre Em-runden fant sted på Lånkebanen i Trøndelag, mens avslutning­en altså fant sted i Höljes i Sverige.

” Jeg hadde ikke trodd det skulle gå så bra. Det er en drøm som går i oppfyllels­e. SIVERT SVARDAL

 ??  ??
 ?? FOTO: SIMEN NAESS HAGEN ?? Simen Svardal tak imot hyllesten fra publikum og hyler ut av glede.
FOTO: SIMEN NAESS HAGEN Simen Svardal tak imot hyllesten fra publikum og hyler ut av glede.
 ?? FOTO: SIMEN Naes HAGEN ?? Det går unna når 18 år gamle Sivert Svardal kjører.
FOTO: SIMEN Naes HAGEN Det går unna når 18 år gamle Sivert Svardal kjører.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway