Lister

Jobber i solsteken

-

Det er viktig å drikke vann og kjøle seg ned igjennom varme arbeidsdag­er i finvaeret.

I Rådhuspark­en jobber brødrene Jens Marken Solberg og Oliver Solberg med å skru på plass de nye lekestativ­ene i parken. De får kjenne solen steke gjennom arbeidsdag­en.

– Det er gøy å bli brun, men det kan vaere forferdeli­g å jobbe i , sier Oliver.

– Du må drikke endel vann. Jeg glemmer ofte å gjøre det, men jeg kommer fort på det igjen hvis jeg blir svimmel, sier Jens.

Brødrene syns det er både fint og kjipt å jobbe i sommervarm­en. De forteller at det er verre de dagene hvor de skal gjøre tyngre jobber som er mer fysisk krevende. De dagene med lettere jobber syns de et det er fint å kunne jobbe i sola.

– Egentlig så er det ordentlig digg. Overskyet vaer er det beste vaeret å jobbe i, men varm sol er bedre enn regn og kulde. Regn er det verste å jobbe i. Det er mer slitsomt, sier Oliver.

Han sier at varmen og solsteken kan gjøre at han av og til ender opp med hodepine på slutten av dagen, selv om han drikke vann igjennom dagen.

I tillegg til å drikke mye vann, så forteller de at det hjelper å ta lunsjen i skyggen er viktig for å kjøle seg ned gjennom dagen. Det hjelper også om de kan jobbe i skyggen.

I Rådhuspark­en er det få traer som kaster store, kjølige skygger om dagen, så brødrene må fortsette å jobbe videre i sola.

Formann Manuel Fredriksen sa at han var for utslått av varmen til å stille til bilde.

På andre siden av Rådhuset jobber Bjarn Martin Svenningse­n og Teofil Jurgin med

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway