Lister

Panter klaerne dine

- Av Hedda Ovidia Stølen

Anja Kath Landesundn­es så seg lei av «bruk og kast»tankegange­n. Nå har hun startet landets andre pantebutik­k i Lyngdal.

– Dette er noe jeg har tenkt på i flere år, så det er deilig endelig å få det gjort, forteller Anja Kath Lande-sundnes. På lørdag åpnet hun dørene til Depositroo­m i Lyngdal, landets andre pantebutik­k for klaer, sko og tilbehør.

–Jeg har alltid vaert i mot å alltid kjøpe nye klaer, og handler selv mye brukt. Derfor, når jeg så en reportasje om en pantebutik­k i Trondheim, var jeg nesten nødt til å gjøre det samme i Lyngdal, fortsetter hun, som er kjempeglad for den positive responsen hun har fått, både på åpningsdag­en og i forkant.

–Butikken fungerer sånn at du kan komme inn og levere klaer du ikke bruker lengre, og så regner vi ut hva vi skal selge dem for. Deretter får personen som har pantet klaerne 20 prosent av verdien tilbake, og pengene kan man enten ta med seg, bruke i butikken eller donere til Leger uten Grenser, sier Lande-sundnes, som allerede har fått massevis av klaer og sko pantet inn.

– Leverer du inn klaer vi ikke bestemmer oss for å selge blir disse donert til Ukraina, så det er bare å komme innom med det man har, fortsetter hun. Hun oppfordrer nå folk til å ta turen innom på skattejakt.

– Vi har fått inn utrolig mye fint, så tar man seg tid til å lete kan man finne mange skatter. I tillegg er det heller ikke for dyrt, for brukt skal vaere for alle, avslutter hun.

 ??  ?? Anja Kath Lande-sundes har åpnet Norges andre pantebutik­k i Lyngdal.
Anja Kath Lande-sundes har åpnet Norges andre pantebutik­k i Lyngdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway