Lister

Lista på moten

Engelsk klesmerke falt pladask for naturen

- Av Hedda Ovidia Stølen

Klesmerket BAM: Bamboo Clothing har tatt turen helt fra England til Lista for å ta bilder til sin høst- og vinterkoll­eksjon.

– Jeg er så utrolig stolt av at vi har fått til dette, smiler Wenche Krag, mens hun veileder en av modellene i en yogaposisj­on.

Et team på hele 14 fotografer, stylister, modeller og medarbeide­re, er i gang med dagens fotoshoot i «The Longhouse» på Østhassels­trand for det britiske klesmerket BAM: Bamboo Clothing.

De har nemlig valgt ut Lista som fotoshoot- beliggenhe­ten til sin kommende høst- og vinterkoll­eksjon.

Det er hektisk mellom garderobes­kift, modellbytt­er og planleggin­g av motiv, men i pausene får Krag, som selv er fra kommunen, mulighet til å fortelle om prosjektet. Det var hun som tok initiative­t til at Bamboo Clothing skulle komme til Farsund, og nå hjelper både hun, i tillegg til Elisabeth Westmoen Ødven fra Farsund, de engelske besøkende med arbeidet.

– Jeg har drevet med yogakurs og «yoga holidays» i både England, Norge og flere andre plasser rundt i verden i over 10 år, og det var sånn jeg ble kjent med Nicole Ball, som er direktør for merket, forteller hun. Siden deres møte har Krag både vaert ambassadør og modell for klesmerket, og har reist rundt med teamet til de fleste hjørner av verden for å ta bilder.

– Bamboo Clothing fokuserer på naturlige produkter, og alle klaerne er laget av 100 prosent bambus og biologisk nedbrytbar­e. Derfor er det viktig for dem at stedene de tar bildene også represente­rer det naturlige og eksotiske, fortsetter Krag.

Hvorfor ikke Norge?

Etter å ha reist rundt både med yogakurs og Bamboo Clothing valgte Krag å vende nesa hjemover til Farsund for å begynne å undervise yoga også der. Det var da hun plutselig stilte seg selv spørsmålet: Hvorfor ikke Norge?

– Lista er akkurat det merket står for. Selv måtte jeg reise rundt i verden før jeg fikk øynene opp for hvor utrolig vakkert vi har det her, for det er like vilt og eksotisk som noen andre steder, mener hun.

God reklame

Etter å ha tatt kontakt med ledelsen i Bamboo Clothing reiste hun, og et knippe andre fotografer og representa­nter fra merket ned til Farsund i mai for å sjekke ut potensiale­t. Så ble det bestemt at Lista skulle bli neste fotosted for den kommende kolleksjon­en.

– Teamet kom her på søndag kveld, og så brukte vi mandagen klargjøre de forskjelli­ge stedene, forteller Krag. De skal nå tilbringe de neste tre dagene i kommunen, før de reiser videre til England for å gjøre seg ferdig med arbeidet.

– I dag tar vi bilder her med «The Longhouse», men de neste dagene skal vi videre rundt i kommunen, blant annet til Bøensbakke­n og St. Olavsvarde­n, for å ta bilder, fortsetter hun.

– Om ikke dette er ordentlig god reklame for kommunen, så vet ikke jeg.

Blir sett av 250.000

Da Krag og Ball først møttes var Bamboo Clothing et lite merke med fokus på sokker, men nå går katalogene deres, denne gangen med ferske bilder av Listas landskap, ut til over 250.000 mennesker rundt hele kloden.

Også direktør i Bamboo Clothing, Nicole Ball, er imponert over naturen på Lista.

– Det er akkurat det vi er ute etter. Det er vakkert og naturlig akkurat som klaerne våre.

Det er akkurat det vi er ute etter. Det er vakkert og naturlig akkurat som klaerne våre. NICOLE BALL

 ??  ?? Alt fra fotografer, sminkører, stylister og ledelse reiste ned til Lista for å ta bilder.
Alt fra fotografer, sminkører, stylister og ledelse reiste ned til Lista for å ta bilder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway