Lister

– Laerer masse hver dag

-

– Det er mye å sette seg inn i, men jeg føler jeg begynner å kunne mer og mer av det som er i butikken, slik at jeg klarer meg mer på egenhånd, sier Haaland Jensen.

Da avisen Lister snakket med butikksjef­en på Power på Amfi Farsund, fortalte han at de hovedsakli­g henter inn sommervika­rer som også kan jobbe ellers i året, slik at de ikke trenger å bruke de samme ressursene på opplaering. 15- åringen ser derfor for seg å fortsette i jobben også etter sommeren, selv om det naturlig nok blir i noe mindre omfang når han i august begynner i 10. klasse.

– I sommer blir det en god del jobbing, som regel tre-fire ganger i uken, så jeg regner med at det i hvert fall blir over 20 timer i uken. Når skolen begynner igjen, vil det ikke bli fullt så mye. Da blir det vel to ganger i uken og annenhver helg, om jeg ikke husker helt feil, sier Haaland-jensen.

En av grunnene til at han søkte seg til jobben på Power er nettopp interessen for elektronik­k.

– Jeg interesser­er meg for blant annet mobil og TV, og ellers mye elektronik­k, så da var jo dette midt i blinken. I tillegg trengte de folk mens jeg trengte en jobb, så da søkte jeg her, sier Haaland-jensen.

Han forteller at dette er hans første ordinaere jobb, og beskriver den første tiden som laererik.

– Det gøyeste med denne jobben er både å laere, og det å kunne hjelpe kundene. De to første ukene følte jeg det var mye å sette seg inn i, men det går greit. jeg laerer masse hver dag jeg er her, så jeg begynner å kunne ting bedre og bedre. Det er en laererik jobb, hvor jeg har laert mye om mobil og TV, sier Haaland-jensen. HAN KJENTE derimot ikke de ansatte så godt fra før før han begynte i jobben i slutten av mai.

– Jeg visste hvem noen av dem var, men uten at jeg kjente dem ikke og hadde ikke hilst på dem før. Jeg har derimot blitt godt kjent med dem ettersom vi er mellom to og fire personer på jobb samtidig, sier Haalandjen­sen.

– Hva er det arbeidsdag­en din består i?

– Det er som regel å selge og holde butikken ryddig, samt å sette varer på plass og sjekke at alt ser greit ut. Mitt fokus skal vaere mest på mobil og TV, sier Haaland-jensen.

Dette er som nevnt hans første sommer hvor han er i ordinaert arbeid, men han har fått tilbakemel­dinger på at innevaeren­de måned kan vaere ganske hektisk.

– Ifølge butikksjef­en her pleier det å vaere dobbelt så mange kunder her i juli enn ellers i året, så det er ofte mye kunder her, sier Haaland-jensen.

TORSDAG HAR fotball-vm pågått i tre uker, noe som også har vaert med på å trekke opp salget av nye Tv-er.

– Vi har hatt veldig mye kampanjer og fokus på det i de bladene vi har sendt ut, så det har blitt solgt en god del Tv-er. Folk sier også at de må ha noe å se på VM med, forteller Haalandjen­sen.

Han er også selv fotballint­eressert, og spiller blant annet fotball på FIL. At han får muligheten til å følge litt med på VM i arbeidstid­en synes han også er greit.

– Jeg elsker fotball, så det blir både sett og spilt mye fotball, innrømmer Haaland-jensen.

15 år gamle Mathias Haaland-jensen har jobbet på Power på Amfi Farsund i litt over en god måned, og trives godt. Av Olav Hoel

 ??  ?? I till til å stadig laere nye ting, synes Mathias Haaland-jensen det er gøy å hjelpe kundene.
I till til å stadig laere nye ting, synes Mathias Haaland-jensen det er gøy å hjelpe kundene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway