Lister

En badstue på fire hjul

- Av Olav Hoel

Siden midten av mai har varmt sommervaer herjet i Lister-regionen, til glede for de fleste. Som journalist kan det derimot bli noe hett å farte rundt med fotokamera og notatblokk. Jeg foretrekke­r igrunnen at det er varmt når jeg har fri og kan sløve og ikke når jeg må jobbe.

Bedre gjør det heller ikke at min svartfarge­de Opel Vectra fra år 2000 har et noe skralt airconditi­on-anlegg. Selv om vinduene har stått på gløtt, føles det som å sette seg inn i en badstue på fire hjul når jeg skal kjøre hjem fra jobb på ettermidda­gene. Med en god kilometer hjem rekker bilen heller aldri å bli noe saerlig kjøligere, før jeg endelig kan gå ut av bilen etter noen minutters kjøretur, selv med vinduene åpne.

I et miljøpersp­ektiv kan det kanskje vaere en fordel all den tid jeg i alle fall ikke får lyst til å ta en omvei hjem fra jobb. I den varmen som har vaert i det siste har derimot alt handlet om å komme seg fortest mulig hjem, før jeg blir for varm.

For bilen kan noen ganger vaere så varm at jeg noe spøkefullt har sagt at middagen ville vaert klar til servering om den bare hadde ligget i bilen min fra butikken og hjem.

Det er vel et tydelig signal på at tiden er inne for å skaffe en ny bil. Men som et vanemennes­ke som jeg er, så er det ikke bare å gi slipp på den jeg har, etter åtte år.

Fortsatt god sommer, med eller uten et godt airconditi­on-anlegg.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway