Lister

Lokale ryttere til EM i Pisa

- Av Karl Birger Saelør

Rita Eiesland (19) og Kaspara Grude (15) fra Gyland er sammen med Jeanne Holum (21) fra Lund tatt ut til EM.

– Vi bobler nesten over; dette er fantastisk, sier Kari Eiesland, som er mor til Rita og medlem grenutvalg distanse i Norges Rytterforb­und.

De tre er tatt ut til EM i distanse for junior/ unge ryttere, som går av stabelen i Pisa i Italia 26. juli.

– Det er vanskelig å si hva vi kan forvente av plassering­er. Med tre ryttere må alle komme godkjent gjennom for å få lagresulta­t. Vi kunne stilt med fem på laget og dermed hatt litt å gå på for å få tre godkjente gjennom. Likevel er det historisk med et juniorlag; jeg tror ikke Norge har hatt lag før. Hvis alle kommer gjennom kan det bli et godt resultat. Drømmen er jo en medalje, men konkurrans­en er hard fra nasjoner som satser på dette mer slik vi i Norge satser på langrenn. Slik sett er vi lilleputtn­asjon med begrensede ressurser, sier Kari Eiesland, som tar imot sponsorer med stor takk.

På sin hjemmeside har rytterforb­undet lagt ut en pressemeld­ing der de tre rytterne presentere­s slik:

Jeanne Holum er 21 år og har gjort et comeback i distanselø­ypene denne sesongen. Hun har tidligere fullført både VM og EM jr/yr og deltatt på EM senior. Hun kvalifiser­te seg til årets mesterskap ved å ri en flott 160 km med Yassir II i Estland i mai i år. Yassir II er 14 år gammel og eies av Olaug E. Carstensen.

Rita Eiesland er 19 år og har ridd distanse i en årrekke. Hun ble i fjor Norgesmest­er jr/yr. Sammen med Obeyah fullførte hun VM jr/yr i Italia i 2017 og er dermed kvalifiser­t til årets mesterskap. Obeyah er 16 år gammel og eies av Kari Eiesland.

Kaspara Grude er 15 år og en av de nye lovende juniorene. Hun var blant annet med og sikret Norges lag-gull på Nordisk Baltisk Mesterskap for kort tid siden. Sammen med Noah deltar på hun på sitt første EM. Ekvipasjen kvalifiser­te seg ved å vinne 120 km i Danmark i mars. Noah er 13 år gammel og eies av Leif Grude.

 ?? FOTO: KARI EIESLAND ?? Her er Rita Eiesland (naermest), Kaspara Grude og Jeanne Lund på trening sist hel.
FOTO: KARI EIESLAND Her er Rita Eiesland (naermest), Kaspara Grude og Jeanne Lund på trening sist hel.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway