Lister

– Vi må holde trykket oppe

Godtar ikke for mange krabbeture­r

- Av Karl Birger Saelør

– Skal vi klare målet vårt og rykke opp, må vi holde trykket oppe på treningene.

FIL har hatt en flott vårsesong. Kun Vigør 2 ligger foran på tabellen, men dette laget kan ikke rykke opp.

Nordlie-testen

Trener Jostein Ekeland er opptatt av at spillerne tar seg selv i nakken i fotballfer­ien og holder seg i form. FIL skal trene denne uken, før det blir ferie i to uker. Mandag 23. juni starter treningene opp igjen.

– Guttene vil få klar beskjed om å holde seg i form i sommer. Jeg godtar ikke for mye soling og for mange krabbeture­r. Rett etter at vi er i gang igjen etter den korte ferien, skal spillerne ta den beryktede Nordlie-testen igjen. Da nytter det ikke å vaere i dårlig form, advarer Jostein Ekeland.

Snakket ut

Marius Bråthen var ønsket i flere klubber, men sidebacken har nå bestemt seg for å fortsette i FIL. Han meldte fredag 15. juni på sin egen Facebooksi­de at han hadde spilt sin siste kamp for FIL. Søndag kveld kunne han fortelle følgende på Messenger til Lister.

– Jeg har valgt å gå tilbake til FIL. Vi har lagt fortiden bak oss, snakket ut og blitt enige. Jeg går 100 prosent motivert tilbake til FIL. Målsetting­en er selvsagt å rykke opp, men det krever knallhardt arbeid av alle.

Jostein Ekeland setter stor pris på at den offensive sidebacken er tilbake.

– Marius har solide kvaliteter på backen, og både jeg og spillergru­ppen er happy over at han kommer tilbake. Jeg vet at han har vaert i kontakt med 5–6 naboklubbe­r den senere tiden, sier Fil-treneren.

15 seriemål?

Han forventer at Ole Kristian Fuglestad, som er ønsket av Lyngdal. fortsetter i grønt og hvitt. Ekeland har også håp om at Frederik Tveit og Sindre Flåto vil vaere tilbake etter skader. Joachim Buch sliter fortsatt med knaerne og er mer tvilsom.

– Spillerne er sultne på opprykk; og det er trenerappa­ratet også. Jeg tror vi vil få en bra høstsesong, og jeg har i så måte store forhåpning­er til Kim Andre Lauritsen. Han har scoret seks seriemål så langt, men har mye mer inne. Jeg tror han kommer til å havne på minst 15 seriemål når status gjøres opp til høsten, sier Jostein Ekeland.

– Kan slå alle

I andre enden av tabellen åpnet Haegebosta­d svakt og lå i flere uker helt sist. Nå har laget klatret opp til 6. plass

– Våren begynte dårlig på grunn av vanskelige treningsfo­rhold. Det har vaert en bra forbedring utover og vi avsluttet med mange bra kamper. Vi håper det fortsetter utover høsten. Vi vet at vi kan slå alle om vi spiller opp mot vårt beste. Jeg forventer at vi tar flere poeng på høsten enn de 14 vi tok i vår, sier spillende trener Arnt Reidar Lislevand.

Haegebosta­d-spillerne har ferie nå, men treningene vil starte opp igjen i midten av juli. Laget blir det samme som i vårsesonge­n. Den eneste som forsvinner er Geir Haddeland, som flytter til Oslo.

Rett etter at vi er i gang igjen etter den korte ferien, skal spillerne ta den beryktede Nordlie-testen igjen. Da nytter det ikke å vaere i dårlig form. FIL-TRENER JOSTEIN EKELAND

 ??  ?? Fil-trener Jostein Ekeland vil ha mer jubel til høsten. Her ser vi Ole Kristian Fuglestad, Helge Henning Thorkildse­n, Martin Buland og Marius Bråthen juble for scoring mot Vindbjart 3
Fil-trener Jostein Ekeland vil ha mer jubel til høsten. Her ser vi Ole Kristian Fuglestad, Helge Henning Thorkildse­n, Martin Buland og Marius Bråthen juble for scoring mot Vindbjart 3

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway