Lister

Tur med lam på menyen

- Av Olav Hoel

Det ble servert lokalprodu­sert, helgrillet lam på Jølle da tur-prosjektet «Kyststien for alle» ble avsluttet i forrige uke.

Siden midten av april har det blitt organisert turer hver tirsdag formiddag langs Kyststien som ble oppdelt i etapper Fra Loshavn til Jøllestø. Den siste etappen endte i Jøllestø hvor turdeltake­rne feiret med grillet lam.

Christian Landmark, daglig leder i Lister Friluftsrå­d har sendt ene-post til Lister hvor han skriver at det har vaert mellom 20 og 50 deltakere på turene. Arrangøren­e er fornøyd med oppslutnin­gen og Landmark skriver at tilbakemel­dingen fra turdeltake­rne har vaert positive.

«Kyststien for alle» har vaert et samarbeid mellom Friluftsrå­det, kommunens naturforva­lter, Stig Alfred Eikeland og Øystein Mikalsen på Frisklivs sentralen. De u likeetappe­ne har vaert på rundt tre kilometer hver, noen er litt kortere. Den lengste etappen var 3,7 kilometer.

– Å vaere med på alle etappene har vaert et mål for mange. I tillegg har de forskjelli­ge guidene fortalt om både natur og kulturhist­orie langs Kyststien på Lista. Finansieri­ng via Friluftsrå­denes Landsforbu­nd har dekket utgifter til transport, slik at deltagerne kunne møte opp ved etappenes endepunkt og bli kjørt til startpunkt­et, skriver Landmark.

 ??  ?? Verevågen. Her fortalte Ernst Mathiassen om tarefangst på Vest-lista før i tiden.
Verevågen. Her fortalte Ernst Mathiassen om tarefangst på Vest-lista før i tiden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway