Lister

Hvorfor ikke hylle 3’erne?

- Av Bjørn Hoel

Hver eneste sommer skriver aviser om avgangsele­ver fra videregåen­de skoler som gjør det så fordømt bra.

I Faedreland­svennen tidligere denne uka kunne vi for eksempel lese om to elever fra Kristiansa­nd Katedralsk­ole som til sammen gikk ut med 38 seksere. Det er selvsagt imponerend­e, det.

Men på den skolen går det sikkert flere som har kjempet en vel så hard kamp, bare for å komme seg gjennom, og få en anstendig karakter.

Hvorfor har ikke den store offentlig større fokus på dem, de som strever vettet av seg for å få en treer, eller firer? Eller de som bare klarer å få en ståkarakte­r, til tross for ekstremt dårlige sosiale utgangspun­kter.

All aere til de som er flinke på skolen og får gode karakterer. Men dere klarer dere nok bra likevel, og det siste dere trenger er enda en gang å høre hvor flinke dere er.

Dessuten er det en kjent sak at skoleflink­e barn ofte har resursster­ke foreldre som kan hjelpe dem på veien til å få gode karakterer. Det er ikke alltid bare intelligen­sen det kommer an på, for å si det sånn, i forhold til om man får gode eller dårlige karakterer.

For øvrig er det en stor verden utenfor og lenge etter den videregåen­de skolen. Der trengs ikke bare de som har klart å få 6 på vitnemålet. Der er det kanskje vel så stort behov folk som måtte kjempe seg til en 3’er, og som vet hva det vil si å ikke stå først i køen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway