Lister

En smak av sommer

-

I mars i fjor erklaerte vi lørdagen som den store lesedagen, og fylte på med dyptgående reportasje­r og intervjuer, kommentare­r og matspalte og historier fra gamledager. Vi har fått mye skryt av leserne for vår helgepakke. Satsingen ble også trukket frem av juryen som tidligere i år kåret oss til årets lokalavis.

Selv om fremtiden for avisene definitivt er digital, tror jeg papiravise­n vil fortsette å leve videre i mange år. Samtidig slåss vi hver dag om lesernes tid. Vi ser at mange ønsker å konsumere nyheter digitalt i en travel hverdag, mens de i helgene har tid til å bruke lenger tid på avisen. Da ønsker de grundigere og mer dyptpløyen­de journalist­ikk, som ofte egner seg best på print.

NÅ I SOMMER legger vi om menyen litt på lørdager. Hovedhisto­rien i God Helg-seksjon vil ta pulsen på sommeren i regionen. Denne lørdagen har vi besøkt Rosfjord Camping, i håp om å finne svaret på hvorfor så mange elsker å feriere i telt, vogner og spikertelt. Neste lørdag tar vi tempen på de mange kristne sommerstev­nene i Lister.

Den populaere serien «Bygda mi» tar pause i sommer. Det samme gjør våre egne lørdagskom­mentarer. Men Utspillene fra våre gjesteskri­benter vil du fortsatt få. I dag kan du lese Steinar Bjørnstøls undring rundt arv og miljø. Spalten om mat og vin beholder vi også. Og Karl Birger Saelør vil fortsette å øse av sitt rikholdige sportsarki­v.

Gamledager-serien vet vi at mange liker. I sommer tar Truls Dåsnes oss med til Havnegaten i Farsund. Den pensjonert­e lektoren fra Eilert Sundt videregåen­de skole vil i seks artikler gi oss et detaljert innblikk i

gatens historie og de ulike husene som står der.

DET BLIR heller ingen sommer i papiravise­n uten «Latsida», som har vaert med oss i over 20 år. I år dropper vi fluktstole­n, og fokuserer heller på ungdom som er i sommerjobb. Kjenner du noen unge som arbeider med noe spesielt i sommer, vil vi sette pris på å få et vink. På «Latsida» kan du også lese ulike skråblikk fra journalist­ene våre.

Selv tar jeg nå ferie. Uten at jeg er spesielt bekymret for at avisen blir dårligere av den grunn. Kanskje tvert imot. Min erfaring er at innholdet får en litt annen smak når redaksjone­n fylles opp av unge, sulte sommervika­rer. En smak av sommer.

Have a good one, som de sier på det amerikansk­e Lista!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway