Lister

Bibel, Bønn og Fotball

-

Tre viktige ingrediens­er i livet mitt er: Bibel, bønn og fotball. Det er en praktisk, god og hverdagsli­g treenighet – for meg i nevnte rekkefølge.

Bibelen er viktig. Gjennom den taler Gud. Jeg får trøst og finner veiledning. Dessuten gir den mat for min sjel. Jeg leser mye i Bibelen, som også er kalt ”bøkenes bok”. Bibelen kan anbefales på det aller beste. Skulle jeg vaert alene på en øde øy i 30 dager, og kun fått med meg én ting i tillegg til mat, ville valget bli en bibel.

Bønn er viktig. Bønn er kommunikas­jon med Gud. Gjennom bønnen snakker jeg med Gud om alle ting. Bønn gir meg fred og ro i sjelen. Bønnen tenger ikke bestandig å bli formulert i ord, den kan vaere hjertes stille tanker og ønsker. Gud hører vårt hjertesukk.

Jesus laerte disiplene å be. Vi har fått bønnen som kalles: ”Fader vår”. Det er en flott bønn som blir bedt av svaert mange. Jeg anbefaler den bønnen og frie bønner. Bønn er viktig.

Fotball er viktig. På fotball-banen er alle like. Det er ikke 22 individuel­le spillere som spiller mot hverandre, men to lag som møtes. Det gir samhørighe­t og den viktige lag-ånden. Man spiller for klubben. Fotball gir spenning. Den gir glede og store opplevelse­r. Fotball har beriket livet mitt. Jeg er enig med paven: ”Av alt det uviktige er fotball det viktigste!” Fotballen sveiser far og sønn sammen og man får mange interessan­te samtaler etterpå. Fotball er viktig!

Med ønske om en god sommer!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway