Lister

Iskald sommerjobb

- Av Karoline Johannesse­n Litland

– Det er frysere både fremme og bak i isboden, så det kan fort bli litt kaldt. Jeg kler meg i ull for å holde varmen, og da går det fint, sier Nancy Karin Johansen, som selger både kuleis og softis på parkerings­plassen på Lista fyr.

BAKGRUNNEN FOR issalget er at fyret ønsket å tilby turistene noe helt nytt i år. Dermed har man sammen med Farsund 365 leid inn en isbod av Hennig Olsen.

Det er med andre ord også første gang det selges is på parkerings­plassen, og kundene har ikke latt vente på seg – faktisk var det utsolgt for både softis og enkelte typer kuleis da undertegne­de var til stede onsdag ettermidda­g i forrige uke.

– Nå i helgen var det innom veldig mange kunder, og vi har solgt mye mer is enn vi hadde beregnet, men det er jo bare veldig moro at salget går så godt! Vi får ny forsyning i morgen, smiler Nancy Karin Johansen.

Hun er usikker på hvor mye is som blir solgt på en gjennomsni­ttlig dag, men forteller at hun i helgen solgte flere isbokser. Det flotte, varme vaeret skal antageligv­is ha noe av takken for det.

– Men også hvis det er dårlig vaer, selger jeg litt is. Folk er gjerne ute og ser på fyret og tar med seg en is i bilen på vei tilbake, sier hun.

JOHANSEN HADDE sommerjobb i Farsund 365 i fjor også, men da var hun ansatt i turistinfo­rmasjonen som havnevert. I år ønsket hun derimot å jobbe på fyret, og på den måten ble hun iskremselg­er.

– Det er en veldig fin jobb. Jeg får mye frisk luft av å stå her ute hele dagen, og folk er så glade når solen skinner og de har ferie og kommer og skal kjøpe is. Jeg tror det er en av få sommerjobb­er med null sure kunder, smiler hun idet hun betjener en turist som vil kjøpe tre kuler i beger.

Lista fyr er et populaert turistmål i både Farsund og regionen for øvrig. Johansen forteller at mange lufter hunden i området, og nå om sommeren er det også mange som tar spaserture­n fra Nordberg Fort og ut til havet. Men parkerings­plassen vitner utvilsomt også om at mange tar bilen hit, og skiltene tilsier at det er en god del turister, først og fremst tyske.

– Får du praktisert tysk i denne sommerjobb­en?

– Jeg har hatt tysk på skolen i fem år, men jeg praktisere­r det ikke så mye og har glemt en del de siste årene. De fleste utenlandsk­e turistene kan jo snakke litt engelsk, og hvis ikke går det jo fint å peke på hva man skal ha, svarer hun. I HELE SOMMER skal hun mette ishungrige kunder. På spørsmål om hvilke iser som er mest populaere, svarer hun at alminnelig sjokoladei­s alltid er populaer, men at også den mer ukjente mandelkrok­anisen har solgt godt.

– Sorbetisen­e er også alltid populaere, sier Johansen og fortsetter:

– Da jeg begynte her, tenkte jeg at lakrisisen og banansjoko­ladeisen ikke kom til å slå saerlig an, men det er har de gjort!

Isboden skal foreløpig stå på parkerings­plassen på fyret ut august, og deretter skal man vurdere om den har vaert en suksess eller ei.

– Foreløpig har det i alle fall gått veldig bra, og mange har benyttet seg av tilbudet, avslutter iskremselg­eren.

 ??  ?? – Vaer så god, sier Nancy Karin Johansen idet hun rekker isen over disken.
– Vaer så god, sier Nancy Karin Johansen idet hun rekker isen over disken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway