Lister

Hytteeiern­es klage ble avvist

- Av Malene Sørensen Lundberg

– Vi som hytteinnby­ggere gjentatte ganger opplevd å bli oversett i høringer og i våre klager

Tre hytteinnby­ggere ved Åmland og Kåveland hyttefelt i Lyngdal kommune har klaget til kommunen på hovedutval­g for miljø, plan og drift (HMPD) sine vedtak gjentatte ganger siden de ble gjort kjent med fortetting­splanen i 2011.

Hytteeiern­e viser til kommunens vedtak fra april som lyder:

«Det utføres tilsyn av grovopparb­eidede tomter når utbygger melder de ferdig grovplaner­t. Tilsynet gjelder tomtene 100, 101, 110 og 111. Tilsynet utføres i nødvendig takt for ikke å vaere til hinder for fremdrifte­n i prosjektet. Tilsynet skal utføres av tredje part»

Hytteinnby­ggerne viser til HMPDS befaring i august 2017 hvor avvik fra plan ble påvist og kontroller­t. Etter befaringen fikk de informasjo­n om at ti av ti kontroller­te tomter ikke var i tråd med regulering­splan, og det blir krevd at det skal foretas oppmåling.

I klagen menes det at Lyngdal kommune ikke overholder sin tilsynspli­kt eller plikt til å følge opp ulovlighet­er. De mener at kommunen overser alle tidligere avvik fra planen og gitte tillatelse­r.

Klagen ble behandlet av plankontor­et i Lyngdal kommune. Klagen er nå avvist og det begrunnes med at det ikke foreligger klagerett over beslutning­en om å foreta tilsyn, og da er det lovfestet at klagen skal avvises.

 ??  ?? Hytteinnby­ggerne ved Åmland og Kåveland hyttefelts klage ble avvist av plankontor­et i Lyngdal kommune.
Hytteinnby­ggerne ved Åmland og Kåveland hyttefelts klage ble avvist av plankontor­et i Lyngdal kommune.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway