Lister

Bare jeg som er litt pysete?

-

Sol, sommer og høye temperatur­er gjør at mange trekker til strendene og badeplasse­r rundt forbi. I Farsund, hvor jeg bor, er det ikke akkurat mangel på steder man kan ta seg et bad om sommeren. Her har man blant annet badehuset og strender som strekker seg fra Lomsesande­n til Lista. I tillegg finnes det mange andre steder i kommunen man kan dra.

Men til tross for alle bademuligh­etene som finnes i Farsund, kan jeg faktisk ikke huske sist jeg badet utendørs i Norge. Nå skal det sies at jeg ikke er noe strandmenn­eske heller. Følelsen av å ha sand overalt på kroppen synes jeg er ubehagelig. Samtidig er det noe i meg som sier at badevannet i Norge «alltid» er kaldt. Dermed har dusjen hjemme vaert mer fristende om jeg først føler meg varm og trenger en avkjøling.

I barndommen var jeg med i Farsund Svømmeklub­b i rundt ti år, og har derfor lagt ned mange meter i svømmebass­enget på Farsund barneskole. Selv om det er ti-elleve år siden jeg sluttet i svømmeklub­ben, kjenner jeg fortsatt at om jeg først skal bade utendørs, så foretrekke­r jeg bassenget. Her slipper man tross alt all sanden man gjerne drar med seg på stranda. Det er derimot ikke mange utendørsba­ssenger i Lister-regionen. Dermed har det blitt til at de eneste gangene jeg har badet utendørs de siste årene har vaert når jeg har vaert på sommerferi­e i Sør-europa, og da helst i et basseng.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway