Lister

Briseid Risnes – nok en gang?

- Terje Hansen, Fedabu

21.september 2016 ble Helge Briseid Risnes omtalt i Avisen Agder der han protestert­e mot den planlagte gangbroen på Feda. Han snakket om manglende respekt for Fedas historie, om begrensnin­g for nae ring s utvikling og turisme forkommen de generasjon­er, og ikke minst hvordan markedsver­dien av hans eiendom ville bli redusert. Den gang skrev jeg et leserinnle­gg som svar til Briseid Risnes og argumenter­te for hvorfor denne broen er viktig og riktig for Feda, noe jeg kun har fått positive tilbakemel­dinger på.

Lørdag 30.juni 2018 er Briseid Risnes advarsler nok en gang å lese, denne gang i avisen Lister. Han snakker igjen om begrensnin­g av kommende generasjon­ers muligheter for nae ring s utvikling, at broen b liret «fremmedele­ment» og storsamfun­net har «voldtatt» Feda med en monsterbro. Brised Risnes, som ikke bor på Feda, foreslår heller ferjevirks­omhet som en god løsning.

Som jeg skrev sist gang så mener jeg at en gangbro på de gamle brofundame­ntene vil vaere med å binde sammen Feda på en naturlig måte, uten å skjemme for verken den vakre bygda vår eller for den naturlige båttrafikk­en. Broen vil binde sammen Nedre Feda med kirke og småbåthavn med den flotte Sandebukta på en utmerket måte, noe både turgåere, skolebarn og turister vil nyte godt av. Seilingshø­yden blir 4,5 meter, som i Spangereid kanalens å større båter opp «åna» er det vanskelig å finne argumenter for. Jeg klarer ikke å se for meg hva slags naering Briseid Risnes mener dette skal sette hinder for i de kommende generasjon­er, men de trenger slett ikke komme sjøveien da det er god tilgang fra vei på begge sider.

Da forslaget til gangbro, tegnet av Kristianse­n & Selmerolse­n, ble presentert i Avisen Agder 2.mars (samt på sosiale medier) var det kun positivite­t og hyllest å spore. Jeg har ikke hørt én negativ eller kritisk kommentar til dette, og egentlig kan vi Fedabuer ikke vente på å få realisert gangbroen fort nok. Jeg håper kommunen lytter til de fastboende og får igangsatt bygging så fort som mulig.

 ?? FOTO: TORBJØRN RAVNDAL ?? Her er den midlertidi­ge gangbruen på Feda på plass.
FOTO: TORBJØRN RAVNDAL Her er den midlertidi­ge gangbruen på Feda på plass.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway