Lister

Nettet mellom fjellene

- Av Camilla Klungland Ousdal

Det er godt å komme «heim» til Lyngdal i sommer. Ferie fra studier og jobb i Oslo. Sørlandsid­yllen klemmer meg varmt når jeg trør ut av bilen i grustunet hos mamma. Den gamle katten Arve Johannes stryker seg oppetter leggen min. Lukten av hjemme ligger trofast i huset. Sofaen er den samme å slenge seg ned i.

Som en refleks så ubevisst som å trekke luft ned i lungene, drar jeg opp mobilen fra lomma. Jeg trykker meg inn på en av appene som ligger på skjermen. Den laster ikke inn de siste oppdaterin­ger. Da husker jeg det. Det naermest ikke-eksisteren­de internette­t i dette lille området mellom fjellene. Mobilt bredbånd er det eneste tilbudet her i Opsalsbygd­a. Hele fem minutter unna Rom.

Det mobile bredbåndet er varierende, men alltid skralt. Å laste inn en nettavis blir en tålmodighe­tsprøve. Stabilt nett er en selvfølge for de fleste, men vi som holder til i utkanter og fjellgryte­r må smøre oss med tålmodighe­t når vi vil se hva som rører seg på fjesboka. Abstinense­ne etter å ha en stabil tilgang til omverden begynner å prikke i fingrene.

Samtidig skal jeg innrømme at det er godt å koble litt av. Å bli tvunget til ikke å gå med nesa nedi mobilskjer­men hele tiden. Men det varer bare til jeg skal sende en e-post med et vedlegg på mer enn 1 MB.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway