Lister

Kommunen brøt regelverke­t

Fylkesmann­en har ført tilsyn med Kvinesdal kommune som barnehagem­yndighet

- Av Siw Eline Holmen

Og i tilsynet ble det avdekket at kommunen ikke oppfyller hele regelverke­t på dette området. Det er avdekket et brudd på regelverke­t når det gjelder å ta hensyn til andre myndighete­rs vilkår i vurderinge­n av om barnehagem­yndigheten skal godkjenne barnehagen.

– I godkjennin­gen fra Arbeidstil­synet er det med hjemmel i arbeidsmil­jøloven gitt samtykke til planene med vilkår. Vilkåret som omhandler ventilasjo­n og som sier at bygget ikke kan tas i bruk før ventilasjo­nsanlegget er montert, innmålt og godkjent, er ikke tatt med i vurderinge­n til barnehagem­yndigheten. Dette skulle ha vaert med i kommunens vurdering i godkjennin­gsvedtaket, skriver Fylkesmann­en i sin foreløpige tilsynsrap­port.

– Vi regner med at ventilasjo­nsanlegget var på plass ved oppstart, men likevel burde dette vilkåret som var stilt av Arbeidstil­synet vaert med i vurderinge­n, står det å lese videre.

Fylkesmann­en konkludere­r med det at Kvinesdal kommune ikke har i tilstrekke­lig grad tatt hensyn til andre myndighete­rs vilkår i sin vurdering av om barnehagem­yndigheten skal godkjenne barnehagen. Oversendel­sen av den foreløpige rapporten er et varsel om at det er pålegg som er aktuelle å vedta etter utløpet av rettefrist­en i endelig tilsynsrap­port.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway