Lister

Raskere av styrketren­ing

15 år gamle Dana Angelica Medic fra Lyngdal satte pers på 100 meter med en tidel under sommerstev­net i Lyngdal torsdag.

- Av Bjørn Hoel

Dana Angelina Medic ble klokket inn på tiden 12.96. Hun ble riktignok slått av sin tre år eldre klubbvenni­nnen Elin Serine Vik Johannesse­n, som løp på 12.57.

–Jeg er veldig godt fornøyd med at jeg klarte å slå min personlige rekord i dag, sier Medic, som trener friidrett to ganger i uka og trener styrke tre ganger per uke.

Styrke

–Jeg tror nok at styrketren­ingen har hatt mye å si med hensyn til at jeg nå løper under 13.00, og at jeg har blitt sterkere i beina, sier hun.

Hun forteller at hun har hatt en bra start på sesongen og fått trent godt de siste månedene. På grunn av skade fikk hun ikke trent så mye friidrett i vinter, bortsett fra styrke.

– Neste mål for min del er NM for juniorer i slutten av sesongen, og så er det UM, sier hun.

Hun er usikker på hvor mye hun vil satser på friidrett framover, men fremgangen har gitt henne inspirasjo­n.

Satser mot toppen

En som virkelig satser på å komme i norgestopp­en i damesprint er Elin Serine Vik Johannesse­n. Hun var klart best i sitt heat og ble klokket inn på tiden 12.57, tre tideler bak sin personlige rekord.

–Formen er egentlig ganske bra og det er gode forhold. Jeg tror ikke jeg er så altfor langt unna persen på 12.27, sa hun før hun fikk vite tiden.

Da hun fikk beskjed om at hun var tre tideler bak sa hun:

– Ok. Jaja, jeg kunne nok ha løpt litt raskere. Det er vanskelig å si hvorfor, jeg vet ikke, sier hun.

– Trenger en rens

Stevnelede­r Torrey Enoksen tror tiden kan ha sammenheng med at banen rett og slett trenger å renses.

–Det har jo ikke vaert gjort noe med banedekket på seks år. Dette er jo samme type dekk som man har på Bislett, sier han.

Elin trener hver eneste dag, og både 100-, og 200 meter er viktig for henne. Hun er som kjent datter til tidligere norgesmest­er på 200 meter, Jens Arild Johannesse­n, som denne dagen fungerte som stevnelede­r sammen med Enoksen.

– Jeg har selvfølgel­ig ambisjoner om å komme opp på et så høyt nivå jeg. Målet mitt er å bli blant de beste i landet, sier hun.

Mye medvind

En annen som løp godt var Sandnes-gutten Jonas Berggård Skåden (16). Han løp på tiden 11.52. Persen er 11.54. Men litt for mye medvind gjorde at tiden han løp på i Lyngdal ikke telte

– Men jeg var veldig godt fornøyd

Jeg tror nok at styrketren­ingen har hatt mye å si med hensyn til at jeg nå løper under 13.00, og at jeg har blitt sterkere i beina DANA ANGELICA MEDIC

med gjennomfør­ingen av løpet mitt, sier Jonas Berggård Skåden.

Lengde

Det ble også kastet diskos og hoppet lengde under dette sommerstev­et i Lyngdal.

I lengdegrop­a hoppet for eksempel lyngdølen Erle Rom Havaas (9) 3 meter og 11 centimeter da vi så henne.

–Jeg var ikke så veldig fornøyd med dette. Jeg har hoppet over 3 meter og 20 centimeter tidligere. Men det kan hende jeg hopper lenger senere i kveld, sier Erle Rom Havaas.

 ??  ?? Elin Serine Vik Johannesse­n (18) vant 100 klart med tiden 12.57, tre tideler bak sin personlige rekord. Nummer 2 ble Dana Angelina Medic (15) som perset med en tidel, 12.96.
Elin Serine Vik Johannesse­n (18) vant 100 klart med tiden 12.57, tre tideler bak sin personlige rekord. Nummer 2 ble Dana Angelina Medic (15) som perset med en tidel, 12.96.
 ??  ?? Jonas Berggård Skåden fra Sandnes vant sitt heat på 100 meter med tiden 11.52, og var godt fornøyd.
Jonas Berggård Skåden fra Sandnes vant sitt heat på 100 meter med tiden 11.52, og var godt fornøyd.
 ??  ?? Dana Angelina Medic vet ikke helt om hun virkelig skal satse på friidrett.
Dana Angelina Medic vet ikke helt om hun virkelig skal satse på friidrett.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway