Lister

Reagerer på forsøpling

-

Steinar Fossland har sendt oss dette bildet fra krysset mellom fylkesvei 679 og fylkesvei 465 på Øyvoll, og skriver følgende:

– Vi bor i en fantastisk kommune, flott natur, bra med turmulighe­ter og en drømmeplas­s på mange måter. Men alt kan forbedres, og i det siste har det vaert en positivite­t rundt å rydde i strandsone­n med hensyn til utfordring­ene med mikroplast i fisk og andre sjødyr. Dette har vaert kjempeposi­tive initiativ, og vi har ryddet veien fra Lindland bedehus til søppelcont­ainere ved Øyvoll/ Lindlandsv­eien gjentatte ganger, også i strandsone­n, skriver Fossland, og forteller videre at han har ryddet opp ved denne containere­n flere ganger.

– Ved containere­n har vi klart å kile en liten åpning opp i containere­n og hevet mange fulle baereposer med søppel som har blåst bortover veien og sannsynlig­vis også ut i sjøen, skriver Fossland til Lister24, og avslutter:

– Skuffelsen var derfor stor da vi i går kjørte forbi denne containere­n og det ser ut som det er mer søppel på utsiden enn innsiden. Det folk ikke ser ut til å skjønne er at fugler og dyr leter etter mat i disse sekkene, og alt spres utover mot sjø og land på bare et øyeblikk.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway