Lister

God stemning på allsangfes­t

– Vi må jo støtte opp når det skjer noe her i Lyngdal. Jeg var her i fjor og det synes jeg var kjempegøy.

- Av Bjørn Hoel

Flere hundre koste seg lørdag med kjente slagere på allsangfes­t i Rådhuspark­en i Lyngdal.

Det mener publikumme­r Rohnny Vesterhus, som avisen møtte sammen med noen venner i teltet like før konserten startet.

– Og se på folkene. Her er det godt voksne og «oss unge», og så er det musikken selvsagt. Det er fint å kunne sitt sånn midt i rådhuspark­en i Lyngdal å kose seg med en øl. Dette er sommeren på sitt aller beste i Lyngdal.

LØRDAG KVELD gikk det femte allsangarr­angementet av stabelen i Lyngdal. 400–500 mennesker hadde tatt turen. Sola skinte og i det hele tatt.

Først ut til å synge var Tom Eivind, som tro til med Di Derres «Jenter som kommer og jenter som går».

– Jeg liker jenter så godt, avslørte den modige sangeren, før han ga alt i fremføring­en. Da han var ferdig reiste flere seg i publikum og klappet.

DET SKAL SIES at han fikk litt hjelp med å komme seg gjennom teksten av kveldens toastmaste­r, Einar foss Kvavik.

Silje Torsøe på arrangørsi­den uttalte til Lister i forkant av dette arrangemen­tet:

– Jeg må innrømme at jeg er spent. Men jeg vet at det øves på harde live. Jeg sitter og øver tekster, det samme gjør de andre som skal opptre lørdag. Einar Foss Kvavik har begynt å få inn showet sitt, bandet er strålende.

I TILLEGG TIL Tom Eivind fikk publikum høre artister som Morgan Lee Lehne, Ann Kristin Eikeland, Anne-margethe Vinvand Storaker og hobbyartis­ten Steinar Bjørnstøl.

Steinar Bjørstøl opptrådte før øvrig med en svaert kjent country-låt, nemlig «take me home, country roads...», med stor innlevelse.

Sang country med stor innlevelse gjorde også tidligere Idol-deltaker Morgan Lee Lehne, som virkelig har et artistisk format. Imponerte gjorde også Ann Kristin Eikeland og Annemarget­he Storaker.

I FORKANT AV konserten snakket vi som nevnt med noen av gjestene, blant andre Frank Våge Skårdal.

– For min del er det ikke først og fremst musikk jeg kommer for, men for å treffe folk. Her er det mye feststemte mennesker, og det er mye liv. Og så må man lufta dama av og til, sier Skårdal.

«Dama» heter for øvrig Mari Hennestad.

– Jeg var her for første gang i fjor, sammen med Frank, og synes det var kjempegøy. Jeg tenkte at dette må vi få med oss til neste år også. Her er utrolig god stemning og veldig god musikk. Det var også fint at vi kunne følg med på tekstene underveis, sier Hennestad.

Rundt det samme bordet satt også Hilde Vesterhus:

– Det er noe med hele konseptet, først og fremt fordi det er så mye liv. Og så synes jeg det er gøy å synge med i allsang når det er mulig. Men jeg bør helst ha teksten foran meg, sier Hilde Vesterhus.

I TILKNYTNIN­G til selve konsert-teltet, var det også laget til et lite røykested utenfor. Der møtte vi en kar med navn Frank Bordvik, som hadde pyntet seg for anledninge­n, med en fargerikt Hawaii-krans rundt halsen.

– Allsang i Lyngdal er veldig kult.

Jeg har vaert med på disse arrangemen­tene siden det startet opp for fire år siden. Det er jo også en jeg heier litt ekstra på her inne, nemlig Morgan Lee Lehne, som er min svigersønn, sier Bordvik.

Allsang i Lyngdal er veldig kult FRANK BORDVIK

 ??  ??
 ??  ?? Tom Eivind ga alt i sin opptreden med Di Derres « Jenter», og bidro til å skape god stemning. Han fikk litt tekst-støtte av konferansi­er Einar Foss Kvavik.
Tom Eivind ga alt i sin opptreden med Di Derres « Jenter», og bidro til å skape god stemning. Han fikk litt tekst-støtte av konferansi­er Einar Foss Kvavik.
 ??  ?? En kvintett klar for allsangfes­t. Fra venstre Mari Hennestad, Frank Våge Skårdal, Hilde Vesterhus, Rohnny Vesterhus og Elise Marie Lindland Røyrås.
En kvintett klar for allsangfes­t. Fra venstre Mari Hennestad, Frank Våge Skårdal, Hilde Vesterhus, Rohnny Vesterhus og Elise Marie Lindland Røyrås.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway