Lister

Ble overrasket av statsminis­teren

- Av Olav Hoel og Camilla Klungland Ousdal

Sommerstev­net i Sarons Dal startet i helgen. Åpningsmøt­et bød på videohilse­n fra statsminis­teren hvor hun snakket om fellesskap og åndelig inspirasjo­n.

Stevnesjef i Sarons Dal, Sten Sørensen, har gledet seg stort til åpningen av årets sommerstev­ne. I tillegg til åpning av den nye møtehallen til misjonsorg­anisasjone­n Troens Bevis Verden Evangelise­ring, så lå det en ekstra overraskel­se på lur.

På storskjerm­en i møtehallen dukket selveste statsminis­ter Erna Solberg opp. Hun kom med en videohilse­n til de oppmøtte på åpningsmøt­et i Sarons Dal.

– Jeg kontaktet statsminis­terens kontor og inviterte statsminis­teren til åpningsmøt­et av sommerstev­net. Hun beklaget at hun var opptatt denne dagen. Siden hun ikke kunne komme, sendte hun en videohilse­n slik at hun likevel er «til stede», sier Sørensen.

HAN FORTELLER at de er veldig glade og takknemlig­e for at hun gjorde det.

– Å oppleve en hilsen fra nest høyeste hold er en stor aere for oss, sier Sørensen og viser til Gud som aller høyeste hold.

Han er begeistret for den nye møtehallen og ser frem til at besøkende får oppleve den. Sørensen forteller at det blir den største konferanse­hallen mellom Stavanger og Tønsberg med 2700 faste stoler.

– Det har vaert 17. mai og jul på samme tid i en uke nå. Det er et løft for generasjon­er fremover. Vi har lagt rammene for de som er barn i dag. Når de vokser opp, så kan se at de som bygde dette hadde troen på dem og på fremtiden, sier han.

ALLEREDE FREDAG kom de første campinggje­stene til Sarons Dal, og de var spente på å ta en naermere kikk på den nye møtehallen.

– Jeg har ikke vaert inne og sett ennå, men bare uteområdet har blitt kjempeforb­edret. Vi gleder oss til å sitte i litt gode stoler på møter og sånt. Tidligere har det jo vaert rundt 40 år gamle benker som har vaert litt harde å sitte på, så nå blir det økt komfort, sier Elise Lunde fra Hommersåk i Sandes.

Hun har tatt turen fra Rogaland sammen med rundt 20 andre familier, og ser frem til en uke med det åndelige i fokus.

– Jeg forventer at det blir veldig bra uke, med mye bra musikk og åndelig mat hvor vi hører mye om Gud og Jesus. Dette stedet er også veldig barnevennl­ig, med lagt til rette for møter for ungene samtidig som vi voksne får møter inne i hallen. Også på dagtid får vi voksne lov til å gå på ting mens ungene får vaere på et kjempebra barneopple­gg, sier Lunde.

EN ANNEN SOM hadde tatt med seg familien på telttur i Sarons Dal i forbindels­e med sommerstev­net er Robert Larsen, som opprinneli­g er kvindøl, men som i dag bor i Lyngdal. Han er selv på mange måter oppvokst i Sarons Dal, og ønsker å la barna få oppleve noe av det han selv gjort i barne- og ungdomsåre­ne.

– Vi gjør dette opprinneli­g for at ungene skal kunne gå på leir og delta på aktivitete­ne som er her, og kommer i utgangspun­ktet til å bo i telt her hele uken. Det er viktig at de kan få oppleve vennskap og treffe nye venner og kontakter samtidig som de kommer under en god forkynnels­e om Jesus, og bli bevisst på det livet fra de er små. Her er det gode rammer med bra aktivitete­r. I tillegg har vi fått besøk av Anastasiya Savchuk fra Ukraina, som er søskenbarn­et til barna våre, og som har begynt å laere seg litt norsk. Her får hun også mulighet til å treffe andre nordmenn og utvikle språket ennå mer, sier Larsen.

En stor aere for oss STEVNELEDE­R STEN SØRENSEN

 ?? FOTO:SKJERMDUMP ?? Statsminis­ter Erna Solberg sendte videohilse­n til åpningsmøt­et i Sarons Dal.
FOTO:SKJERMDUMP Statsminis­ter Erna Solberg sendte videohilse­n til åpningsmøt­et i Sarons Dal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway